'oktanski cirkus'

Dvije nove utrke u aktualnoj sezoni Formule 1; ona na kultnoj stazi Mugello imat će posebnu draž...

10.07.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Staza Mugello u Toskani u Italiji u rujnu će biti domaćin utrke Formule 1, a potvrđeno je da će se jedna od utrka voziti i u Sočiju u Rusiji

U Mugellu će se 13. rujna voziti utrka koja će se zvati Velika nagrada Toscane Ferrari 1.000. i to tjedan dana nakon Velike nagrade u Monzi te će to biti deveta utrka ove sezone koja je skraćena i promijenjena zbog pandemije koronavirusa.

Inače, staza Mugello je službena staza Ferrarija koji na njoj odrađuje većinu svojih testiranja.

  • +12
Formula 1, Velika nagrada Austrije, 5.7.2020. Izvor: Profimedia / Autor: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

No, Mugello je izabran i zbog činjenice da će momčad Ferrarija 13. rujna voziti svoju 1000. utrku u Formuli 1, pa se u Toscani očekuje slavljenička atmosfera.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

Rusija će tako biti domaćin desete utrke sezone 27. rujna, objavila je Formula 1 dodajući kako očekuje da ova sezona imati između 15 i 18 utrka u prvenstvu koje je počelo prošli vikend na stazi Red Bull Ring u Spielbergu u Austriji.