NE SMIJU IZGUBITI

Dva načina na koji Hrvatska može ispasti već u utorak!

18.01.2016 u 09:14

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija uoči utakmice s Islandom u opasnosti je od ispadanja već u prvom krugu natjecanja. Poraz Norveške od Bjelorusije mogao bi biti koban za naše, ali i dovesti do idealnog scenarija...

Izabranici Željka Babića i dalje potpuno drže sudbinu u vlastitim rukama, ali put prema polufinalu Eura je otežan. Utakmica u utorak bit će iznimno važna i o njoj će ovisiti puno. Ako naši izgube od Islanda, postoji opasnost da će ispasti već u prvom krugu natjecanja, a ako i prođu unatoč porazu, šanse za ulazak u polufinale bit će tek minimalne, jer se prenose bodovi u drugi krug.

Dva su scenarija u kojima bi Hrvatska ispala iz skupine B. Prvi je u slučaju poraza od Islanda i pobjede Bjelorusije nad Norveškom, a drugi ako izgube od Islanda, a Bjelorusija i Norveška remiziraju.

Ako Hrvatska remizira s Islandom, sigurno ide dalje zbog bolje gol razlike od svih suparnika, no ako obje utakmice završe remijem, naši će prenijeti samo jedan bod u drugi krug, jer će Bjelorusija ispasti kao zadnja.

Iako u slučaju poraza od Islanda Hrvatska mora navijati za pobjedu Norveške, u slučaju pobjede naših u utorak bilo bi idealno da Norvežani izgube od Bjelorusije i oni ispadnu pa bi u tom slučaju naši prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug.

Mnogo je kalkulacija, no najvažnija će biti igra na terenu, jer ako ne bude dobra, ništa neće pomoći u eventualnoj drugoj fazi natjecanja. Podsjetimo, naši se križaju s Francuskom, domaćinom Poljskom i pobjednikom dvoboja Srbije i Makedonije. Radi se o suparnicima koji će biti još veći izazov od Norveške...