FINAL FOUR U KÖLNU

Dva hrvatska igrača u finalu LP-a? Cindrić bi mogao staviti Barcelonu u problem

23.05.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Branitelj naslova europskog prvaka za rukometaše Barcelona, za kojega igra i hrvatski reprezentativac Luka Cindrić, u polufinalu će završnog turnira, koji će se igrati u Kölnu 17. i 18. lipnja, igrati protiv njemačkog Magdeburga, odredeđeno je ždrijebom u utorak.

Zanimljivo će biti gledati Cindrića u barceloninom dresu. Jer iako ima ugovor do lipnja 2025., Katalonci zbog njegovih ozljeda ove sezone i svojih financijskih poteškoća žele prekinuti suradnju već na kraju ove sezone.

Cindrić je u ljeto 2019. godine došao iz poljskog Kielca u Barcelonu s kojom je lani osvojio Ligu prvaka i prvenstvo Španjolske.

'Može biti da klub ima financijskih problema, ili nešto slično, no ja samo razmišljam o osvajanju Lige prvaka. Što će biti kasnije, ne znam. Sada ne razmišljam o tome. Pun sam samopuzdanja, i kao igrač i kao osoba, pa vjerujem da ću lako naći novi klub. Zbog toga me ne brine puno što će biti kasnije', izjavio je prije nekoliko tjedana hrvatski reprezentativac.

Naravno, odigra li Cindrić briljantno, a Barcelona osvoji ovaj trofej, ni Kataloncima neće biti jednostavno. Što u tom slučaju napraviti s Cindrićem?

U drugom polufinalu će aktualni doprvak poljski Kielce, za koji nastupa još jedan hrvatski reprezentativac Igor Karačić, igrati protiv francuskog Paris SG-a.

Koeln će u drugoj polovici lipnja po 14. puta ugostiti završni turnir elitnog klupskog rukometnog natjecanja.

Barcelona je dosada 11 puta osvajala naslov europskog prvaka, uključujući i posljednja dva izdanja, Magdeburg ima tri naslova kontinentalnog prvaka, posljednji iz 2002. godine, Kielce je jedini put bio najbolji 2016. godine, dok je PSG i dalje u potrazi za svojim prvim naslovom, jedini finale dosada je igrao 2017. godine iako će mu ovo biti šesti nastup na završnom turniru u posljednjih osam godina.