RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Duhoviti Marić oduševio igrom, a onda i izjavom: Morao sam to realizirali inače...

17.04.2022 u 12:20

Bionic
Reading

'Zadatak smo odradili na najboljem mogućem nivou', kazao je Marino Marić sa sedam golova najefikasniji igrač u redovima hrvatske reprezentacije koja je i u drugom susretu pobijedila Finsku, te se plasirala na Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. siječnja 2023. održati u Švedskoj i Poljskoj.

Hrvatska je prije tri dana pobjedom u Vantii (34-21) praktički izborila odlazak na SP, a Varaždinu je u subotu odradila formalnost i uvjerljivom pobjedom 36-22 (18-10) potvrdila plasman na 15. uzastopno svjetsko prvenstvo.

'Bili smo motivirani pred ispunjenom dvoranom, bio je zaista gušt igrati. Dobivao samo dosta lopti koje sam morao realizirati jer se inače ne bi mogao vratiti u svlačionicu. Pritisak je bio veliki', kazao je Marić sa smiješkom.

'Zadatak smo odradili na najboljem mogućem nivou. Vjerujem da ako ostanemo zdravi i uz pravu formu igrača možemo napraviti puno. Protiv Finske smo sve dobro odradili, to je preduvjet za SP i za kvalifikacije', dodao je.

Odličnu predstavu pružio je i Matej Mandić koji je sakupio devet obrana, dok je Marin Šego imao pet obrana.

'Od prve do posljednje minute smo bili fokusirani. Kada ekipa igra dobru obranu lakše je i branit', kazao je Mandić.

'Atmosfera je bila sjajna, posebno za nas mlađe', dodao je.

Hrvatska je već na poluvremenu imala osam golova razlike (18-10), a u nastavku je samo povećala prednost.

'Drago nam je što su gledatelji došli u ovako velikom broju. Raduje i što smo odigrali dobru utakmicu i što smo se sigurno plasirali na svjetsko prvenstvo. Očekivali smo pobjedu, no mene kao trenera raduje pristup. Vidjela se odgovornost i dečki su dali najbolje od sebe i vjerujem da su svi opravdali očekivanja', kazao je izbornik Hrvoje Horvat.