FINALE PH

Dubrovački Jug vjeruje u pobjedu protiv Primorja za izjednačenje serije

19.05.2015 u 11:20

Bionic
Reading

Pred nama je u srijedu 20. svibnja četvrta utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske za vaterpoliste. Dubrovački Jug Croatia osiguranje od 19 sati u Dubrovniku na bazenu u Gružu dočekuje riječko Primorje Erste Bank

Vodstvo u seriji od 2-1 u pobjedama imaju vaterpolisti Primorja EB koji imaju prvu meč loptu, te bi pobjedom obranili naslov prvaka države. Pred vaterpolistima Juga CO je imperativ pobjede, kako bi seriju koja se igra na tri dobivene utakmice odveli u petu odlučujuću utakmicu.

'Imamo prednost od 2:1 u seriji protiv Jug CO. Očekujemo u srijedu još jednu u nizu tešku i neizvjesnu utakmicu. Pred nama je prva meč lopta, nadamo se da ćemo je iskoristiti i pobijediti, te obraniti titulu prvaka države', izjavio je trener Primorja EB Ivan Asić. Kapetan Primorja Ivan Krapić je dodao:

'Imamo veliku šansu doći do obrane naslova prvaka Hrvatske. Fali nam samo još jedna pobjeda, respektiramo Jug CO, ali smatram da smo bolja momčad i idemo na pobjedu u Dubrovniku.'

Prve tri utakmice obilježila je velika i neizvjesna borba, a vaterpolisti riječkog Primorja EB prednost u seriji osigurali su pobjedom 9:8 u trećoj utakmici igranoj za vikend na bazenu Kantrida. Najbolji kod momčadi Primorja EB bili su Petar Muslim koji je postigao 3 pogotka uključujući i posljednji pogodak na utakmici 46 sekundi prije kraja susreta, te Frano Vićan koji se istaknuo sa nekoliko važnih obrana, dok su dvostruki strijelci kod momčadi Jug CO bili Marko Macan, Paulo Obradović i Nikola Janović.

Trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak, nada se pobjedi i odlučujućoj petoj utakmici u Rijeci, a ususret utakmici u Dubrovniku je izjavio:

'Fantastično finale koje će se nastaviti u istom tempu, žestokim vaterpolom i u četvrtoj utakmici u Dubrovniku. Moramo dati sve od sebe za pobjedu da produžimo finale i da dođemo do pete odlučujuće utakmice u Rijeci.'

Ulaznice za četvrtu finalnu utakmicu Prvenstva Hrvatske mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna, na blagajnama na bazenu Gruž u Dubrovniku, te na dan utakmice, u srijedu, 20. svibnja sat vremena prije početka dvoboja. Eventualna peta utakmica finala igrat će se u subotu, 23. svibnja na bazenu Kantrida u Rijeci.

'Trebamo zaboraviti treću utakmicu iz Rijeke, dati sve od sebe za pobjedu pred našim navijačima u Gružu kako bi im zahvalili na izvrsnom bodrenju tijekom cijele sezone. Imamo snage, odmorit ćemo se još do srijede, dobro pripremiti, te se nadamo pobjedi kojom bi vratili seriju u Rijeku na odlučujuću utakmicu!', izjavio je kapetan Jug CO Marko Bijač.