moto gp

Druga uzastopna pobjeda Doviziosa, Ducati 'pomeo' Hondu

11.06.2017 u 17:14

Bionic
Reading

Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) pobjednik je utrke za VN Katalonije u klasi motoGP Svjetskog prvenstva motociklista voženoj na stazi Montmelo, dok su u kategorijama moto2 i moto3 najbrži bili Španjolci Alex Marquez (Kalex) i Joan Mir (Honda)

Andrea Dovizioso je u klasi motoGP slavio ispred Španjolaca Marca Marqueza (Honda) i Danija Pedrose (Honda), a ovom je pobjedom stigao na drugo mjesto ukupnog redoslijeda sa 104 boda, sedam manje od vodećeg Španjolaca Mavericka Vinalesa (Yamaha), a 16 više od trećeg Marqueza.

Talijan je u Barceloni startao sa sedme pozicije, ali je u samoj završnici na svom Ducatiju uspio prestići oba Hondina vozača koji su se smjenjivali na vodećoj poziciji - prvo Marqueza, a potom devet krugova prije kraja i Pedrosu. Bila je ovo druga uzastopna pobjeda Dovizosa, ukupno četvrta u posljednjih devet godina, te se sada vratio u utrku za naslov prvaka.

Autor: youtube

U kategoriji moto2 Alex Marquez je stigao do pobjede ispred Talijana Mattije Pasinija (Kalex) i Švicarca Thomasa Luethija (Kalex), a u ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Talijan Franco Morbidelli (Kalex) sa sedam bodova ispred drugog Luethija, odnosno 17 ispred trećeg Marqueza.

Joan Mir je pobjedom u Kataloniji povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu na 45 bodova ispred drugog Talijana Romana Fenatija (Honda), odnosno 48 ispred trećeg Španjolca Jorgea Martina (Honda), koji su i u Kataloniji završili kao drugi, odnosno treći.