NEPOŠTOVANJE

Druga strana priče: Van Gaal je ponizio svog igrača!

06.07.2014 u 21:07

Bionic
Reading

Iako je nakon četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu između Nizozemske i Kostarike nizozemski izbornik Louis van Gaal dobio nebrojene pohvale, među onima koji ga hvale nije i Fabio Cannavaro...

Podsjećamo, nizozemski izbornik je netom prije izvođenja jedanaesteraca napravio svoju posljednju zamjenu uvevši na vrata Tima Krula umjesto Jaspera Cillessena. I pogodio je, budući je Krul zaustavio dva jedanaesterca i odveo Nizozemsku dalje.

'Znam da svi sada tretiraju Van Gaala kao legendu ili mađioničara zbog te zamjene, ali iskreno, to nije nešto što se meni sviđa,' rekao je Cannavaro za Globo Esporte.

'To je nepoštovanje prema vrataru. Tko će biti vratar u sljedećoj utakmici? Zamislite da idete na gol u sljedećoj utakmici i da nemate stopostotno povjerenje trenera,' dodao je kapetan šampionske momčadi 'azzurra' iz 2006. godine.

Van Gaal je nakon utakmice otkrio da je od ranije imao namjeru uvesti Krula u slučaju izvođenja jedanaesteraca, ali da o tome nije informirao Cillessena.

Prvi pak vratar nizozemske nogometne reprezentacije Jasper Cillessen ispričao se svojim suigračlima i trenerskom osoblju zbog burne reakcije prilikom kasne zamjene. Naime, kamere su uhvatile Cillessenovu burnu reakciju budući je nogom šutnuo nekoliko bočica s vodom pri izlasku s terena.


'Želim se ispričati. Već sam to napravio Fransu Hoeku (nizozemskom treneru vratara) i želim to učiniti cijeloj momčadi. Nisam znao ništa o tome i bio je to šok za mene,' poručio je Cillessen.