LUDA završnica

Dramatično NCAA finale pred 72 tisuće gledatelja; sveučilište Virginia do prve titule u povijesti

09.04.2019 u 10:04

Bionic
Reading

Sveučilište Virginia osvojilo je svoju prvu NCAA titulu svladavši u ponedjeljak u dramatičnom finalu igranom u Minneapolisu, pred više od 72 tisuće gledatelja, sveučilište Texas Tech s 85:77 nakon produžetka

U dramatičnoj i neizvjesnoj finalnoj utakmici, na natkrivenom nogometnom stadionu U.S. Bank Stadium gdje je utakmicu uživo pratilo 72,062 gledatelja, pobjednik se nije znao do posljednjih sekundi. Iako je Virginia pred kraj utakmice imala deset koševa prednosti, na koncu je sveučilište Texas Tech bilo bliže pobjedi. Naime, samo 13 sekundi prije kraja 40. minute Virginia je bila u zaostatku od tri koša, ali su tricom ipak izborili produžetak.

Najbolji pojedinac Virginie sa 27 koševa bio je De'Andre Hunter koji je tricom 12 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice odveo svoju momčad u produžetke. Kyle Guy je za pobjedničku momčad dodao 24 koša.

Za 'Cavalierse' iz Virginie ovo je treće finale, prvo nakon 1984. Texas Tech su prvi put u povijesti ušli u Final Four, a iza njih je sezone bez ijednog poraza, prva takva u prvenstvu NCAA nakon 20 godina kada je to uspjelo sveučilištu Connecticut.