žalio se na odluku

Dramatični sati u Australiji; Novak Đoković ipak nije deportiran iz zemlje, a doznaje se i gdje su ga smjestili. Završilo je saslušanje i čeka se konačna presuda

06.01.2022 u 08:48

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se u zračnoj luci u Melbourneu nakon što su vlasti Savezne australske države Viktorije odlučile zabraniti najboljem tenisaču Novaku Đokoviću ulazak u zemlju. Stoga se Đokovićev tim žalio i održano je saslušanje pred sucem

Najavljeno je kako će Novak Đoković prvim avionom biti deportiran iz Australije, ali njegovi odvjetnici su se ipak žalili na odluku odbijanja vize.

Sve je zapelo nakon što je Đoković dobio liječničko izuzeće, ali su navodno krivo popunili formulare za vizu te je zbog toga zadržan oko devet sati u zračnoj luci u Melbourneu. Podsjetimo, Đoković nije primio cjepivo protiv koronavirusa i prema zakonu nije mogao ući u Australiju te zaigrati na prvom Grand Slamu sezone, gdje brani titulu, pa je stoga tražio liječničko izuzeće. I kada ga je dobio zapelo je oko vize... Đokovićev je navodno aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje

Kako se doznaje Đoković je saslušan u četvrtak oko 18 sati po lokalnom vremenu, a nakon saslušanja odlučeno je kako će Srbin ostati prenoćiti u Melbourneu te da ga Australija danas ipak neće deportirati. No, Đokovićevi odvjetnici tražili su da privremena zabrana ulaska u zemlju traje barem do ponedjeljka 10. siječnja ujutro jer će se tada izreći presuda, objavio je australski novinar Callum Gode.

Državni pravobranilac u ovom slučaju Christopher Tran je objavio da će Đoković moći ostati u Australijo do saslušanja na sudu.

Kako se doznaje tijekom dana počelo je saslušanje Novaka Đokovića (bilo je odgođeno dva sata!), a nakon što je zadržan u zračnoj luci smjestili su ga u Park Hotel u Carltonu koji je ujedno i karantena za slične slučajeve.

Doznaje se kako su se tijekom dana i srpski navijači počeli okupljati ispred hotela u kojem je smješten Đoković kako bi mu dali podršku.

Odvjetnik u vladi Commonwealtha Christopher Tran rekao je kako se ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews - kako javljaju australski mediji - danas neće protiviti privremenoj zabrani deportacije Novaka Đokovića. No, nije poznato kada će biti deportiran.

Srpski mediji su objavili kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s Đokovićem.

'Upravo sam završio telefonski razgovor s Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti poduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisača svijeta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava. Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo', napisao je Vučić na Instagramu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV