hoće li se oporaviti?

Drama uoči Australian Opena; Novak Đoković je zbog ozljede koljena morao prekinuti meč pa brzo napustio teren

11.01.2023 u 12:26

Bionic
Reading

Novak Đoković u Melbourneu se priprema za prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open koji počinje 16. siječnja. No, za Srbina nema dobrih vijesti jer je zbog ozljede morao prekinuti pripremni meč

Novak Đoković i Danil Medvedev odrađivali su trening meč uoči početka Australian Opena. Srbin je prvi set izgubio 6:4, ali je bilo jasno vidljivo da ga nešto muči.

Nakon samo pola sata igre Đoković je odlučio prekinuti meč te zatražio liječničku pomoć. Prvo mu je uskočio njegov fizioterapeut te je odmah postalo jasno da Đokovića i dalje muči ozljeda lijevog koljena. Nakon kratkog tretmana Đoković se ispričao Medvedevu te je napustio teren.

Svi se sad s pravom pitaju hoće li se Đoković stići oporaviti do početka Australian Opena. Ova ga je ozljeda mučila i na turniru u Adelaideu, no Đoković ga je na kraju osvojio svladavši preokretom u finalu Sebastiana Kordu. No, sada ta ozljeda koljena ne djeluje nimalo bezazleno jer prvi Grand Slam sezone počinje 16. siječnja.

'To je tetiva s kojom sam imao problema i u Adelaideu. Nisam želio riskirati, odigrao sam prvi set i nakon toga se ispričao Medvedevu. Razumio je da ne mogu nastaviti meč. U ovom trenutku samo želim izbjeći bilo kakve veće strahove pred Australian Open', pojasnio je Novak Đoković.

Sad ga čeka utrka s vremenom jer ovo nije bezazlena ozljeda, a za napore koji ga čekaju na Australian Openu mora biti maksimalno spreman.