Australian Open

Drama u Melbourneu; Roger Federer spasio sedam meč-lopti, Ivan Dodig izborio polufinale parova

28.01.2020 u 11:33

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer plasirao se u polufinale Australian opena nakon što je poslije dramatičnih tri i po sata igre svladao Amerikanca Tenysa Sandgrena. Velik uspjeh napravili su Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek koji su izborili nastup u polufinalu turnira muških parova

Legendarni Švicarac Roger Federer uspio je dobiti meč protiv Amerikanca Tenysa Sandgrena 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (10-8), 6-3, spasivši pritom čak sedam meč-lopti.

Federer se tijekom meča mučio sa bolovima, bio je na rubu poraza protiv 100. igrača svijeta Sandgrena, ali je u četvrtom setu napravio čudo spasivši čak sedam meč lopti. Tri je 38-godišnji Federer spasio kod zaostatka 4-5, potom tri vezane u "tie-breaku" kod 3-6 i još jednu na servis Sandgrena kod 6-7.

'Nisam zaslužio pobjedu, ali sam još uvijek tu. Mučio sam se s bolovima u preponama, noge nisam ni osjećao veći dio dvoboja. Sretan sam, ali s ovom igrom ne mogu proći u finale', kazao je Federer, koji je zadnji puta spasio sedam meč-lopti protiv Scotta Drapera 2003. u Cinncinatiju.

Federer u finalu čeka boljega iz dvoboja Novaka Đokovića i Miloša Raonića.

Sjajni Ivan Dodig i Filip Polašek nadomak finala

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek izborili su nastup u polufinalu turnira muških parova na Australian Openu pobijedivši u četvrtfinalu Britanca Jonnyja O'Maru i Salvadorca Marcela Arevala s 6-3, 6-2.

Za hrvatskog reprezentativca će to biti drugi nastup u polufinalu na Australian Openu u konkurenciji muških parova nakon 2015., dok je Polašeku to prvo polufinale.

Za plasman u finale hrvatsko-slovački par igrat će protiv boljeg iz dvoboja Purcell/Saville - Gonzalez/Skupski.

Dodig se plasirao i u četvrtfinale mješovitih parova, s partnericom Tajvankom Latishom Chang svladao slovensko-francusku kombinaciju Klepač/Vasellin s 6-3, 4-6, 10-8. U četvrtfinalu je i Nikola Mektić koji je s Čehinjom Barborom Krejčikovom slavio protiv australsko-američke kombinacije Kyrgios/Anysimova s 4-6, 6-4, 10-8.

Četrvtfinale, muški:

  • Roger Federer (Švi/3) - Tennys Sandgren (USA) 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (8), 6-3;
  • Novak Đoković (Srb/2) - Miloš Raonić (Kan/32)

Žene:

  • Ashleigh Barty (Aus/1) - Petra Kvitova (Češ/7) 7-6 (6), 6-2;
  • Sofia Kenin (USA/14) - Ons Jabeur (Tun) 6-4, 6-4