kakav peh!

Drama u Londonu; Mateo Kovačić se ozlijedio, a trener Chelseaja ekspresno je pronašao krivca...

23.02.2022 u 09:08

Bionic
Reading

Chelsea je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom Stamford Bridgeu u Londonu pobijedio francuski Lille 2:0. No, 'bluesi' su ovu važnu pobjedu na kraju preskupo platili

Chelsea je uspješno prebrodio prvu prepreku, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka 'bluesi' su na svom terenu svladali Lille 2:0, no nitko na Stamford Bridgeu nije imao previše razloga za veselje jer su ovu pobjedu skupo platili ozljedama našeg Matea Kovačića i Hakima Ziyecha.

Obojica su standardni prvotimci u momčadi aktualnog osvajača Lige prvaka te je ovo težak udarac za trenera Thomasa Tuchela.

Još se ne zna koliko je ozljeda Matea Kovačića teška, no odmah nakon utakmice je Tuchel jasno rekao tko je glavni krivaca za to što je hrvatski reprezentativac teren napustio šepajući.

'Još ne znam ima li novih informacija i koliko je ozljeda teška', rekao je Tuchel te skrušeno istaknuo:

  • +6
Liga prvaka: Chelsea - Lille, 22.2.2022. Izvor: EPA / Autor: Andy Rain

'Trebao sam Kovačića zamijeniti ranije, već na poluvremenu... Nisam vidio ni ozljedu Ziyecha, a nisam još ni pričao s liječnicima. Nadam se da nije loše. Ali to vam je naša priča ove sezone, svaku utakmicu ili svaku drugu radimo zamjene zbog ozljeda, a ne iz taktičkih razloga. Nadam se da će biti spremni za nedjelju...'

Da, nedjelja je najveći problem za trenera Chelseaja jer u engleskom prvenstvu na Stamford Bridge stiže Liverpool! 'Redsi' su drugi na ljestvici s 57 osvojenih bodova, Chelsea je treći i ima čak sedam bodova manje. Pobjeda 'bluesa' protiv mrskih 'redsa' u nedjelju je imperativ, a bez pomoći ozlijeđenih Kovačića i Ziyecha to će biti puno teže.