sporazumni raskid

Doumbia otišao iz Dinama; platili su ga 800.000 eura, a sad su ga prepustili - Mamiću

03.10.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Prošlog je ljeta Tongo Doumbia (29) na Maksimir stigao iz francuskog Toulousea za 800.000 eura. Trebao je biti prvi izbor na mjestu zadnjeg veznog, ali povratkom Arijana Ademija izgubio je mjesto u momčadi. S Dinamom je malijski reprezentativac sporazumno raskinuo ugovor...

Prošle je sezone Tongo Doumbia odigrao 32 utakmice u svim natjecanjima za Dinamo, stasiti defenzivni veznjak iz Malija (192 cm / 83 kg) svoju je rolu odigrao više nego korektno. No, na Maksimir je stigao iz Toulousea za 800.000 eura i u stvari se od njega očekivalo puno više.

Na početku ove sezone nije se uspio nametnuti treneru 'modrih' Nenadu Bjelici, imao je i problema s ozljedom leđa, a nije pomogao ni povratak Arijana Ademija, kao ni sjajne partije Ivana Šunjića koji su ga doslovno izgurali iz momčadi. Glavni je to razlog da je malijski reprezentativac jedva sakupio tri nastupa ove sezone, od toga svih 90 minuta na terenu dobio je samo u Kupu protiv Sloge iz Mravinaca.

  • +2
Hrvatski nogometni kup: Sloga - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Mario Todoric / CROPIX

Rastanak je bio logičan kraj, Dinamo mu je izašao u susret, ugovor je sporazumno raskinut, a 'modri' su mu pomogli i da nađe novi klub! Da, Tongo Doumbija je dobio 'papire' i odmah krenuo dalje. I to ne bilo gdje, već u momčad Al Aina koju vodi - bivši trener Dinama Zoran Mamić!

Cijeli je posao odrađen u samo nekoliko dana jer je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sam kraj prijelaznog roka, a na kraju bi svi trebali biti zadovoljni. Dinamo se riješio skupog igrača koji sjedi na tribini, Zoran Mamić bez odštete je dobio veznjaka koji kvalitetom zadovoljava potrebe Al Aina, a sam Doumbija i dalje ima posao...