opet su 'fc hollywood'

Drama u Bayernu; dio igrača se otvoreno pobunio protiv Nike Kovača

03.10.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Idila u Münchenu nije dugo trajala. Niko Kovač s Bayernom je sjajno krenuo u novu sezonu, ali u posljednjih petnaestak dana momčad je zapala u krizu, nanizala je dva domaća remija i poraz na strani. Nakon neočekivanih 1:1 u 2. kolu Lige prvaka s Ajaxom na Allianz Areni počele su prve razmirice u svlačionici...

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač prošlu noć sigurno nije mirno spavao. Susreo se s prvom većom krizom otkako je ovog ljeta napustio Frankfurt te je klupu Eintrachta zamijenio onom minhenskog Bayerna.

Na samom početku sve je bilo idilično, Bavarci su pod novim trenerom nizali pobjede, činilo se kako je Kovač u samo nekoliko prvih tjedana uspio uvesti red u svlačionicu i pomiriti razne klanove koji već godinama 'drmaju' u momčadi Bayerna. Morao je prvo pridobiti 'senatore' Riberyja i Robbena, to mu je i uspjelo, pa je nagovorio Lewandowskog na ostanak te 'ukrotio' domaće snage poput Müllera, Hummelsa, Neuera...

Bayern je na terenu djelovao izvrsno, do 22. rujna nanizao je devet pobjeda u svim natjecanjima, činilo se kako je Kovač posložio momčad, da je sve sjelo na svoje mjesto, u igri i u svlačionici. No, potom je sve krenulo nizbrdo - prvo domaći remi s Augsburgom 1:1, pa neočekivani gostujući poraz u Berlinu kod Herthe 2:0, a sve je kulminiralo jučerašnjim remijem 1:1 s Ajaxom u Ligi prvaka.

Sport Bild u svom današnjem izdanju tvrdi kako je nakon utakmice s 'kopljanicima' u svlačionici Bayerna krenula pobuna dijela igrača protiv trenera Nike Kovača! Navodno su najglasniji bili Mats Hummels, James Rodriguez i Javi Martinez koji su jasno iskazali nezadovoljstvo zbog čestih rotacija unutar početne momčadi te su od Kovača zatražili da na drugačiji način vodi ekipu.

Hummels i Martinez navodno su ljutiti jer ne igraju u kontinuitetu, a Hummels još i dodatno jer ga je Kovač prozvao i kritizirao u medijima nakon remija s Augsburgom. Kovač ga navodno vidi kao slabu kariku u obrambenoj liniji svoje momčadi.

Posebna je priča i ljutiti kolumbijski veznjak James Rodriguez. On je nakon remija s Ajaxom (u igru je ušao u 62. minuti umjesto Robbena) doslovno prije svih, samo desetak minuta nakon završetka utakmice i bez pozdrava pobjegao sa stadiona. Njemački mediji tvrde kako je Rodriguez bijesan na Kovača jer 'senatori' Ribery i Robben imaju zajamčeno mjesto u prvih 11, a on i dalje mora čekati svoju priliku.

Kako god bilo, pred Nikom Kovačem je nekoliko teških dana u kojima mora vratiti kontrolu nad svlačionicom.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA

'Izgubili smo samopouzdanje. Nitko nije očekivao da ćemo biti tri utakmice u nizu bez pobjede, ali to je nogomet. Kad se posklizneš, uvijek imaš šansu da se boriš i vratiš, a to ćemo mi i napraviti u subotu', kazao je Kovač i nastavio:

'Moram sjesti sa stožerom i proći posljednje utakmice kako bih analizirao zašto ne pobjeđujemo. Siguran sam da ćemo poduzeti prave korake da se vratimo na pravi put u sljedećim utakmicama.'

U subotu 6. listopada u 7. kolu Bundeslige na Allianz Arenu stiže Borussia M'gladbach, a potom je na rasporedu dvotjedna reprezentativna stanka koju bi Kovač morao iskoristiti da vrati momčad u pobjednički ritam. Novi poraz nisu opcija, jasno je to i bivšem hrvatskom izborniku...