Bomba iz Italije

Dominik Livaković ovoga ljeta napušta Dinamo; velikan sprema primamljivu ponudu za prvu maksimirsku zvijezdu koju vidi kao idealno pojačanje

01.04.2021 u 20:04

Bionic
Reading

Dominik Livaković mogao bi od idućeg ljeta nositi dres Milana

Dinamo bi na ljeto mogao ostati bez svoje jedinice, a možda i prve zvijezde momčadi, Dominika Livakovića. Prema pisanju talijanske Gazzette Delllo Sport za prvog vratara Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije je zainteresiran talijanski div Milan.

Klub u kojem su Ante Rebić i Mario Mandžukić očito voli Hrvate pa tu koloniju želi povećati s Livakovićem kojeg vide kao idealnu zamjenu za Gianluigija Donnarummu s kojim se bore oko potpisivanja novog ugovora. Za sada to nije postignuto pa Donnarumma na ljeto može otići besplatno.

Ode li prvi vratar Milana, Rossoneri će se naći u nezavidnoj poziciji, a Livakovića vide kao jednog od golmana koji bi ga lako i kvaliteno mogao zamijeniti. Ove sezone Livi briljira u Europi s Dinamom i slovi za ponajboljeg vratara u Europskoj ligi, a nebrojeno se puta iskazao i na vratima hrvatske nogometne reprezentacije.

Livaković je navodno velika želja Milanovih direktora Paola Maldinija i Rickija Masare, a osim hrvatskog golmana u igri su još i Juan Musso iz Udinesea, Mike Maignan iz Lillea, Pierluigi Gollini iz Atalante i Alex Meret iz Napolija. Osim što je Livaković kao prvi vratar svjetskih doprvaka najzvučnije ime, ujedno je i među najpovoljnijima. Dinamo bi ga prodao za 15-20 milijuna eura što je daleko manje no što traže ostali, a problem ne bi trebala biti ni njegova plaća koja u Dinamu iznosi oko 600.000 eura godišnje. Milan će mu bez problema dati nekoliko puta više.

Što se Donnarumme tiče, njegov zastupnik Mino Raiola je i propli puta namučio Milan u pregovorima, a sada traži nemoguće. Klub mu je ponudio čak osam milijuna eura po sezoni, što je dva milijuna više no što ima sada, no Raiola i Donnarumma traže barem 10 milijuna po sezoni. Kako u redu već čekaju Chelsea, PSG i ostali bogataši, nije teško zaključiti da se Talijan neće zadržati u Milanu.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal/Arenasport