stigao je u grčku

Domagoj Vida na predstavljanju u Ateni pozirao s orlom Odisejem, a onda je svojim izjavama zapalio maštu navijača AEK-a

01.08.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Grčki velikan AEK i službeno je potvrdio dolazak hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide (33). Naš je stoper predstavljen u Ateni, odmah se Vida fotografirao s klupskom maskotom, crnim orlom Odisejem, a svojim je izjavama kupio fanatične navijače 'žuto-crnih'

Domagoj Vida (33) potpisao je dvogodišnji ugovor s atenskim AEK-om, a po sezoni će zarađivati oko 1,5 milijuna eura plus određeni bonusi. Naš je reprezentativac predstavljen navijačima te je spremno pozirao s klupskom maskotom - orlom Odisejem.

'Iskreno, ovaj put je bilo malo teže izabrati i odlučiti o svojoj budućnosti. Ali, odlučio sam se i zbog nekih ljudi. Moji zastupnici, trener i menadžer rekli su mi mnogo lijepih stvari o AEK-u. Već sam znao da je veliki klub, ali rekli su mi za navijače... Da se gradi jako lijep stadion, da je Atena lijep grad za život. I na kraju, budući da mi je najvažniji bio sportski uspjeh, želja za dokazivanjem su me doveli ovdje. Mogao sam otići negdje drugdje i trčati za novcem. Ali, odlučio sam doći u Atenu i boriti se za prvenstvo i sve naslove koje možemo osvojiti', rekao je Domagoj Vida na predstavljanju za klupske stranice.

Prevagnuo je njegov razgovor s trenerom Matiasom Almeydom (48). Argentinac je u bogatoj karijeri igrao za River Plate, Sevillu, Lazio, Parmu, milanski Inter, a za reprezentaciju je odigrao 40 utakmica.

'Znam da je trener bio sjajan nogometaš, igrao je u velikim klubovima diljem svijeta, svi su pričali o njemu. A kada te takav veliki čovjek nazove i kaže da te želi u svojoj momčadi, da budeš jedan od njihovih vodećih igrača, to je dovoljno da se odlučiš. Zahvalio sam mu na onome što mi je rekao i učinit ću sve da opravdam njegova očekivanja i budem ono što on od mene očekuje', kaže Vida i nastavlja:

Domagoj Vida predstavljanje AEK Atena Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube

'Moj osobni cilj je biti najbolji što mogu biti. Da nastavim učiti što više o nogometu. Za sebe, da postanem bolja osoba za sebe i svoju obitelj. Došao sam ovdje jer sam prepoznao projekt koji će mi pomoći da napredujem. Dakle, moj cilj je postati još bolji igrač i ponijeti još nekoliko trofeja kući tako da kada završim karijeru mogu ustati ujutro i vidjeti ih sa svojom djecom.'

Za kraj je Domagoj Vida imao i poruku za najvatrenije navijače AEK-a, nakon ovog će ga zasigurno obožavati...

'Znam da su navijači AEK-a najbolji u Ateni. Učinit ću sve sa svoje strane da zajedno slavimo pobjede. I najvažnije od svega, osvojiti prvenstvo. Imamo jako lijep stadion. Igrao sam na mnogim stadionima diljem svijeta, ali mislim da će na ovom stadionu atmosfera biti fantastična. Jedva čekam da se završi i da možemo igrati ovdje', zaključio je Domagoj Vida na predstavljanu u Ateni.