BRIGA ZA KAPETANA

Domagoj Vida heroj kupa, Darijo Srna završio u bolnici!

15.05.2014 u 21:41

Bionic
Reading

Nogometaši kijevskog DInama pobjednici su ukrajinskog Kupa nakon što su u finalnom susretu u Poltavi pobijedili Šahtar iz Donjecka rezultatom 2:1

Junak utakmice bio je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji je zaslužan za oba gola kijevskog sastava. Međutim, zabrinjava ozljeda kapetana hrvatske vrste i Šahtara Darija Srne koji je dobio nezgodan udarac u rebra pa je u 78. minuti napustio teren i prevezen je bolnicu na pregled.

Dinamo je poveo u 40. minuti nakon što je Vida nogom pucao, a njegov udarac Kučer skrenuo u vlastitu mrežu. Tri minute kasnije Dinamov branič je povisio na 2:0 sjajnim udarcem glavom. Douglas Costa je u 57. minuti vratio Šahtar u život, no ukrajinski prvak do kraja utakmice usprkos silnom pritisku nije uspio izjednačiti.

Eduardo da Silva je dobio priliku u posljednjih 20 minuta, no nije ozbiljnije ugrozio vrata Dinama. Ognjen Vukojević je za Dinamo odigrao cijeli susret, a u 89. minuti je dobio žuti karton.


Oba sastava zaključila su utakmicu s igračem manje. U gužvi koja je nastala u sudačkoj nadoknadi isključeni su Jermeloneko kod Dinama, te Rakitski kod Šahtara.

Dinamu je to deseti ukrajinski kup, ali prvi nakon 2007.