DOMINIRA U TURSKOJ

Domagoj Vida dobio veliko priznanje nakon kojeg mu je cijena još otišla u nebo; evo koliko milijuna eura Bešiktaš traži

03.05.2019 u 09:01

Bionic
Reading

Hrvatski stoper Domagoj Vida ove sezone igra u životnoj formi za turski Bešiktaš koji još uvijek ima šanse za osvajanje titule. Iako sezona još nije gotova Vida je uvršten među najboljih 11 igrača turskog prvenstva

Posljednjih tjedana ime Domagoja Vide, kojeg ugovor za Bešiktaš veže do 2022. godine, najčešće se od hrvatskih nogometaša spominje kada je u pitanju ljetni prijelazni rok, a sudeći po njegovim nastupima ponuda neće nedostajati. Od prije je poznato kako ga Bešiktaš, koji ima ozbiljnih financijskih problema, neće prodati za manje od 15 milijuna eura.

No, sudeći po klubovima koji se bore za stasitog Slavonca možda odšteta probije i 20 milijuna eura. Naime, poznato je kako su već ranije ponude u klub poslali engleski Fulham i talijanska Roma, a u međuvremenu se pojavilo još nekoliko klubova koji žele Vidu. Na popisu onih koji su već najavili pregovore tako se nalaze još Sevilla, Espanyol, Tottenham i Wolverhampton. U svakom slučaju Bešiktaš, u kojem Vida ima plaću oko tri milijuna eura, će jako dobro zaraditi na Hrvatu kojeg su zamalo u zimskom prijelaznom roku prodali za duplo manje novaca.

No, da nije riječ samo o klasičnom stoperu 'koji rijetko prelazi centar' govori i podatak kako je Vida u posljednja četiri kola zabio čak tri gola. Njegova najbolja sezona u karijeri nakon ljeta za pamćenje s hrvatskom reprezentacijom na SP-u u Rusiji gdje su senzacionalno otišli do finala.

'Počašćen sam i zahvalan što sam izabran među najboljih 11 turskog prvenstva. Velika hvala mojim suigračima, trenerima i navijačima; ovo je nagrada i za njih. Čestitam ostalim odabranim igračima, pravi je privilegij biti u ovoj sjajnoj skupini igrača', napisao je Vida na svom Instagramu profilu.

Najboljih 11 turskog prvenstva:

Mert Gunok - Gokhan Gonul, Vida, Epureanu, Hasan Ali Kaldirim - Emre Belozoglu, Dorkuhan - Višća, Ljajić, Trezeguet - Burak Yilmaz

  • +6
Domagoj Vida sa sinom Davidom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX