ZA SVA VREMENA

Đokovićev trener izjavio nešto što se neće svidjeti Federeru; mnogi su mislili da je to nemoguće, ali Srbin prijeti...

08.01.2019 u 09:00

Bionic
Reading

Novak Đoković ozbiljno razmišlja o lovu na rekord za koji se mislio da nikada neće biti srušen – riječ je o broju osvojenih Grand Slamova u pojedinačnoj konkurenciji

Roger Federer je osvojio 20 Grand Slam titula, čvrsto je na prvom mjestu, i dugo se mislilo da je njegovo postignuće nemoguće nadmašiti. No Švicarac ne može mirno spavati, 37 mu je godina, bliži mu se teniska mirovina, a postoje dva igrača koja mogu dostići njegov broj najvećih naslova.

Prvi je Rafael Nadal, 32-godišnji Španjolac koji je na 17 Grand Slamova, ima velikih problema s ozljedama, ali je i pet godina mlađi. Ipak, pitanje je mogu li koljena još dugo izdržati.

Tu je zato Novak Đoković, Srbin je u jednom trenutku upao u krizu, ali sada je opet onaj stari, već ima 14 Grand Slamova, tek 31 godinu, u dobroj formi ulazi u 2019., a u njegovom taboru više ne skrivaju da gledaju prema rekordu za koji se mislilo da će vječno stajati.

  • +8
US Open: Đoković svladao Del Potra za 14. Grand Slam naslov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Novak bi volio ponovno osvojiti kalendarski Grand Slam, da osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini. Također, razgovaramo i o rekordu Rogera Federera. Novak u ovom trenutku ima 14 titula, a Roger 20. Da bi sve to i ostvario, potrebno je da naporno radi i bude zdrav', rekao je trener Marjan Vajda.

Đoković je sezonu otvorio turnirom u Dohi gdje je stigao do polufinala. Sada se sprema za prvi Grand slam sezone Australian Open gdje je branitelj naslova Roger Federer, a Švicarac upravo srpskog tenisača vidi kao prvog favorita.