SNAŽNE EMOCIJE

Roger Federer nije izdržao: Ovako se još nikad nije rasplakao u javnosti

07.01.2019 u 22:20

Bionic
Reading

Iako je njegov bivši trener Peter Carter poginuo prije više od 16 godina, na spomen njegove tragične smrti Roger Federer ni danas ne može zaustaviti suze...

Legendarni 37-godišnji Švicarac osvojio je u karijeri rekordnih 20 Grand Slam turnira i bit će jedan od favorita i na Australian Openu koji počinje za tjedan dana, iako ga već dugo mnogi otpisuju kao veterana.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, davno prije nego što je postao besmrtni šampion, Roger Federer za trenera je imao Petera Cartera, a tragična priča vezana uz ovog Australca još uvijek ga progoni.

'Tehniku svojih udaraca mogu zahvaliti njemu,' priznao je Federer u intervjuu za CNN.

Federera je Carter trenirao devedesetih godina još kao dječaka, a prekinuli su suradnju 2000. godine. Dvije godine kasnije Peter je poginuo u prometnoj nesreći tijekom 'medenog mjeseca'.

Nije imao prilike vidjeti Rogera kako osvaja Grand Slam naslove, s obzirom da je prvi veliki pehar čarobnjak iz Basela digao 2003. godine u Wimbledonu, nakon čega je krenula njegova vladavina svjetskim tenisom.

Federer je znao pustiti suzu tijekom svojih govora nakon finala Grand Slam turnira, posljednji put nakon trijumfa u Melbourneu protiv Čilića, ali na spomen Cartera rasplakao se u razgovoru za američku televiziju kao nikad prije.

'Nadam se da bi bio ponosan. Nije htio da budem neostvareni talent,' rekao je u suzama i priznao kako je tragedija utjecala na njega:

'To je za mene bilo buđenje i nakon toga sam zaista počeo naporno trenirati.'