slomljeni šampion

Đokovićev otac priznao da je ostao zatečen Novakovim odgovorom nakon što mu je dao iskreni savjet uoči puta u Tokio; javno je objavio prepisku sa sinom koja sve govori!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 01.08.2021 10:01
  • Objavljeno 01.08.2021 u 09:57
Bionic
Reading

Nakon što je Novak Đoković potpuno neočekivano ostao bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, oglasio se njegov otac Srđan

Stigao je Novak Đoković u Tokio s motivom da osvoji olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji te se tako približi Golden Slamu, osvajanju četiri Grand Slam turnira (ove godine je bio najbolji na Australian Openu, Roland Garrosu i Wimbledonu, op.a.) te Olimpijskih igara u istoj godini.

No, planove mu je pokvario Nijemac Alexander Zverev koji ga je nadigrao u polufinalu da bi nakon toga izgubio meč za broncu te ubrzo potpuno neočekivano (zbog ozljede ramena) predao meč za broncu u mješovitim parovima.

Nakon toga su se mnogi u Srbiji obrušili na Đokovića, a ubrzo se oglasio i Srđan Đoković, Novakov otac, koji je priznao da je dao sinu da ne putuje u Tokio nakon teške sezone.

Sve je izašlo u javnost kada je Srđan Đoković u podcastu 'Biznis priča' javno objavio prepisku s Novakom uoči njegove odluke da ipak putuje u Tokio.

'Noks, ja ga zovem Noks, ako ti znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebao ići u Tokio. Prije svega dug je put, druga zona, nema gledatelja, opet izolacija, i bez gledatelja to nije to, to nije olimpijada. Voli te tata, piše u poruci.

Kao što je poznato Novak nije poslušao oca i dogodio se najgori mogući rasplet iako je do tog polufinala protiv Zvereva sve izgledao – idealno.

Novak mu je tada odgovorio:

'Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Htio sam uzeti ova tri-četiri dana da osjetim kako mi je tijelo i tako dalje. Ja se uvijek brzo oporavim i to nije veliki problem. Patriotizam je jak u mom srcu i mojoj glavi, tata, znaš me. Kada je Srbija u pitanju tu kidam i ne okrećem se.'

I ono što je posebno znakovito jest i komentar Novakovog oca:

'Ljudi, poslije ove prepiske s njim ostao sam zatečen', priznao je Srđan Đoković.

No, te poruke dokaz su kakav je Novak Đoković sportaš i koliko mu znači igrati za svoju zemlju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal