srbin se raspao

[FOTO] Novak Đoković ostao bez olimpijske medalje u pojedinačnoj konkurenciji; bio je toliko ljutit da je razbijao rekete...

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Pablo Carreno-Busta osvajač je brončanog odličja u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira u Tokiju, gdje je u dvoboju za treće mjesto svladao prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića 6-4, 6-7 (6), 6-3 nakon dva sata i 47 minuta igre

Pablo Carreno-Busta je već u 'tie-breaku' drugog seta propustio prvu meč-loptu, da bi u trećem setu poveo 3-0, a u devetom gemu iskoristio ukupno šestu loptu za pobjedu i svoju prvi 'pravi' trijumf protiv Novaka Đokovića u njihovom šestom međusobnom dvoboju.

Naime, Španjolcu se piše i pobjeda ostvarena i u osmini finala prošlogodišnjeg US Opena, na kojem je pri vodstvu Carreno-Buste 6-5 u prvom setu, Đoković lopticom nenamjerno pogodio linijsku sutkinju i zbog toga bio diskvalificiran.

Đoković je u ovom meču bio vidno iscrpljen, fizički jednostavno nije mogao podnijeti izazov, a ni psihički se nije najbolje pripremio. Praktički mu ništa nije polazilo za rukom, bijesnio je sam na sebe, a u jednom je trenutku rarbio reket i bacio ga u gledalište!

  • +9
Novak Đoković Pablo Carreno-Busta Izvor: Profimedia / Autor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Očigledno ga je slomio pritisak osvajanja olimpijskog zlata, a sada je u pojedinačnoj konkurenciji ostao bez svega. Novaku Đokoviću ostaje prilika za osvajanje brončane medalje u mješovitom paru s Ninom Stojanović, a suparnici su im Australci Ashleigh Barty i John Peers.

Pablo Carreno-Busta je četvrti španjolski tenisač koji je osvojio olimpijsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji. Prije njega to je uspjelo Jordiju Arreseu (srebro, 1992. u Barceloni), Sergiju Brugueri (srebro, 1996. u Atlanti) i Rafaelu Nadalu (zlato, 2008. u Pekingu).

U finalu turnira za tenisače u Tokiju za olimpijsko zlato će igrati Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Hačanov.