SRBI U SPLITU

Đoković: U našem dvoboju nema favorita

06.07.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Iako srpska reprezentacija trenutačno na papiru ima tenisače koji su bolje rangirani na ATP listi, to ne mora biti presudno jer Hrvatska reprezentacija ima prednost domaćeg terena, smatra Novak Đoković

U četvrtfinalu Davis Cupa u meču između teniskih reprezentacija Hrvatske i Srbije, što će se od petka do nedjelje igrati u splitskoj Spaladium areni nema favorita, izjavio je danas na konferenciji za novinare najbolji srpski i trenutačno drugorangirani tenisač u svijetu Novak Đoković. On je to rekao komentirajući jučerašnju izjavu hrvatskog reprezentativca Ivana Ljubičića koji je izjavio da je trenutačno reprezentacija Srbije favorit, ali to ne znači da će i pobjediti.

Po Đokovićevim riječima, iako srpska reprezentacija trenutačno na papiru ima tenisače koji su bolje rangirani na ATP listi, to ne mora biti presudno jer Hrvatska reprezentacija ima prednost domaćeg terena.

'Domaća publika donosi stimulans i ulijeva dosta samopouzdanja domaćoj ekipi', kazao je Đoković pritom istaknuvši kako je hrvatska teniska reprezentacija već jednom osvojila Davis Cup i ima mnogo više uspjeha od srpske reprezentacije.

'Plasman u četvrtfinale Davis Cupa najveći je uspjeh srpske reprezentacije u povijesti i imamo ekipu koja posjeduje kvalitetu da dođe do kraja ovog natjecanja. Nastojat ćemo pobjediti', kazao je Đoković. Dodao je kako je šteta što se hrvatska i srpska repreprezentacija međusobno sastaju u četvrtfinalu Davis Cupa jer obje ekipe imaju kvalitetu da budu u završnici ovog natjecanja.

Đoković je naglasio kako su hrvatski i srpski tenisači prijatelji, te zajedno nastupaju i treniraju na mnogim turnirima diljem svijeta. On je također rekao da srpski tenisači znaju kakvo ih ozračje čeka u splitskoj Spaladium areni, ali i da imaju iskustva nastupati u takvim situacijama.

'Psihološki smo motivirani da damo svoj maksimum', dodao je Đoković.

Izbornik srpske teniske reprezentacije Bogdan Obradović pohvalio je prijem na koji su naišli njegovi tenisači pri dolasku u Split.

'Dočekani smo prelijepo. Svi su ljubazni i nema nikakvih problema. Pokazali ste da ste pravi domaćini', kazao je Obradović.

Odgovarajući na novinarska pitanja Bogdanović je rekao kako još nije odlučio tko će, uz Đokovića, biti drugi igrač srpske reprezentacije u meču protiv Hrvatske.