INDIAN WELLS

Đoković slomio Isnera i izborio finale s Federerom

17.03.2014 u 00:41

Bionic
Reading

Novak Đoković napravio je očekivano i izborio finale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu, koji završava nedjeljnim finalima...

Đoković je nakon dva sata i 23 minute igre slavio protiv domaće uzdanice Johna Isnera sa 7-5, 6-7(2), 6-1. Bila je to peta pobjeda Novaka Đokovića u sedmom međusobnom ogledu protiv Amerikanca, te prva na američkom betonu na turniru iz Masters serije! Dosada je Isner upisao pobjede u Cinncinatiju (2013.) i ovom turniru (2012.).

Pitanje je kako bi susret završio da je Isner realizirao jednu od tri vezane set-lopte koje je izborio pri vodstvu 5-4 u prvom setu! Đoković je spasio 0-40, a potom u idućem servis-gemu breaknuo Isnera, pa mirno odservirao za prvi set.

Završnica drugog seta ponudila je pravu dramu. Isner je držao svoj servis do 4-4, a potom ga je Đoković breaknuo i imao priliku izboriti finale. Međutim s nekoliko sjajnih poteza i uz agresivan tenis Isner je izborio dvije break-lopte, no samo mu je jedna bila potrebna da poravna na 5-5.

Đoković se pribrao i odmah uzvratio novim breakom za 6-5, nakon kojeg je ostao bez poena pri drugom servisu za meč! U tie-breaku je Isner odigrao nadahnuto i prepustio Đokoviću samo dva poena, te je poravnao na 1-1 u setovima.

U odlučujućem setu Đoković je breaknuo Amerikanca u četvrtom gemu, nakon čega je spasio jednu break-loptu, te potom još jednom ukrotio Isnerov servis, čime je izborio 33. ogled protiv švicarskog genijalca Rogera Federera.

Đoković i Federer su ove sezone odigrali jedan susret i to u polufinalu nedavnog turnira u Dubaiju. Švicarac je slavio u tom susretu s 2-1 u setovima, no Đoković je istim rezultatom slavio u jedinom dosadašnjem meču igranom na ovom turniru 2011. godine.

Đoković je izborio četvrti finale Indian Wellsa, dok će Federer igrati u svom petom. Federer dosada nikada nije izgubio finale ovog turnira, dok je Đoković upisao jedan poraz protiv Rafaela Nadala 2007. godine.

ATP Indian Wells, polufinale:

Federer (7) – Dolgopolov (28) 6-3, 6-1

Đoković (2) – Isner (12) 7-5, 6-7(2), 6-1