pobjednik sa stilom

Nadalu stiglo očekivano pitanje o poruci koju mu je poslao Đoković, a njegov odgovor sve je oduševio

31.01.2022 u 15:18

Bionic
Reading

Ubrzo nakon što je Rafael Nadal u dramatičnom finalu osvojio Australian Open, oglasio se Novak Đoković koji mu je od srca čestitao na 21. Grand Slam tituli. A onda se čekalo kako će to komentirati Nadal…

Nevjerojatnim preokretom u finalu Australian Opena Rafael Nadal pobijedio Danila Medvedeva nakon više od pet sati žestoke borbe.

Tim uspjehom Španjolac Nadal postao prvi tenisač u povijesti kojemu je to uspjelo. Ubrzo nakon slavlja Nadalu su javno čestitali Roger Federer i Novak Đoković koji su do nedjelje bili uz rame Španjolcu s 20 Grand Slam titula. No, sada je Nadal usamljen na vrhu, a dan nakon trijumfa stao je pred novinare i rekao je puno toga zanimljivog.

>> Napokon se oglasio Novak Đoković; evo kako je prokomentirao Rafaela Nadala i njegovo povijesno slavlje u Melbourneu

Očekivano, nekoliko riječi je rekao o rivalstvu o kojem svi govore i čestitkama Federera i Đokovića.

'Uvijek smo poštovali jedni druge i mislim da svi mi razumijemo rivalstvo na jedan pozitivan način. Da, dobio sam jako puno poruka nakon pobjede i žao mi je što nisam mogao svima odgovoriti. Ali, osjećam se ponosnim zbog toga kako smo se ponašali tijekom našeg rivalstva za vrijeme čitave karijere', kazao je Nadal dodavši:

'Na kraju krajeva, to je samo igra. Uspjeli smo ostvariti više nego što smo sanjali kada smo bili djeca. Na kraju, zaista nije važno imate li jedan Grand Slam više u odnosu na druge ili ako netko završi s 23, a netko s 21. Mislim da smo napravili puno važnih stvari za naš sport, ostvarili smo svoj san i uživamo. Sretan sam da što sam dio ove ere koja je posebna za naš sport', dodao je Nadal.

No, nema sumnje da je Đokoviću – koji je deportiran iz Australije jer mu je odbijena viza – jako patio gledajući turnir iz Melbourena jer mu je uskraćeno da ispiše povijest tenisa. Ali, pokazao je da je velik sportaš pa se naklonio Nadalu.

  • +10
Rafael Nadal Australian Open 2022. slavlje nakon pobjede Izvor: EPA / Autor: DAVE HUNT