raspričao se u Rimu

Đoković ovo još nikad nije rekao; otkrio je u kakvom je odnosu s Federerom i Nadalom

16.05.2023 u 08:48

Bionic
Reading

Tijekom turnira u Rimu iz serije Masters 1000 srpski tenisač Novak Đoković najtraženija je osoba

Poznato je da upravo Novak Đoković brani titulu pobjednika na prestižnom turniru u Rimu, a u intervjuu za tiražni Corriere della Sera rekao je neke dosad nepoznate stvari.

Što se igre tiče, nije zadovoljan i vidjelo se – jer je jedva dobio Grigora Dimitrova - da nije u idealnoj formi. Ali i godine rade svoje. No čak i kad loše igra – pobjeđuje.

'Da, izdržao sam pritisak jer sam, srećom, u karijeri dobio više mečeva nego što sam gubio u teškim uvjetima. I gubio sam godinama protiv velikih rivala. Tada sam puno naučio, postao sam jači zbog rivalstava s Rafaelom Nadalom, Rogerom Federerom… Ostao sam na kursu, vjerovao u sebe - najvažnije je pronaći formulu, ostati fizički i mentalno stabilan', kazao je Đoković.

A upravo je o odnosu s ta dva igrača govorio za Corriere della Sera.

Naime, iako je o tome i prije govorio, rekao je neke nove stvari vezane za odnos s Rogerom Federerom:

'Nikada nismo bili prijatelji, to među rivalima nije moguće, ali nikada nismo bili ni neprijatelji. Oduvijek sam poštovao Federera, jedan je od najvećih svih vremena. Imao je nevjerojatan utjecaj, ali nikada nismo bili bliski', kazao je Đoković.

Očekivano, stiglo je i pitanje o odnosu s Rafaelom Nadalom:

'Rafa je svega godinu dana stariji od mene, obojica smo Blizanci u horoskopu i u početku smo čak dvaput otišli na večeru. Ali čak je i s njim prijateljstvo nemoguće. Oduvijek sam ga poštovao i divio sam mu se. Zahvaljujući Federeru i njemu postao sam to što jesam. To će nas zauvijek ujedinjavati i zato osjećam zahvalnost prema njima. Nadal je dio mog života, u posljednjih 15 godina više sam viđao njega nego svoju majku.'