o svemu po malo

Novak Đoković u Rimu ponovio zašto se nije cijepio, a dotakao se i rata u Ukrajini

15.05.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, mirno čeka Roland Garros i napad na apsolutni rekord

Tijekom Masters turnira u Rimu Novak Đoković je u razgovoru za talijanske medije pričao o aktualnim temama, a dotakao se i svoje odluke da se ne cijepi protiv koronavirusa. Na pitanje smatra li sebe antivaksereom rekao je:

'Nisam antivakser i nikad nisam rekao da jesam! Ja sam za izbor, branim slobodu izbora, slobodu odlučivanja što ćete ubrizgati u svoje tijelo, a što ne. Jednom sam to objasnio BBC-u po povratku iz Australije, ali su tada eliminirali mnoge moje rečenice. One koje im nisu bile zgodne. Tako da više nikada ne bih govorio o ovoj priči', kazao je kratko Đoković koji se još jednom dotakao deportacije iz Australije, naglasio je kako nije kršio nikakva pravila, a pričao je i o uvjetima u kojima je morao jedno vrijeme živjeti kao imigrant kad je čekao odluku suda.

'Poštivao sam pravila i nikoga nisam ugrožavao. Ipak, odjednom sam postao politički slučaj, onaj koji je ugrozio svijet', kazao je između ostalog.

Još je dodao:

'Našao sam se sam i osjećao kao ovca okružena s 20 vukova. A sam čovjek nema šanse protiv velikih medija. Međutim, brzo sam to zaboravio. Fokusiran sam na pozitivne stvari. Imao sam Covid po drugi put. Uvijek sam prihvaćao pravila, nisam mogao ići u SAD i nisam otišao', kazao je Đoković koji je zbog pravila propustio dva US Opena.

Stiglo mu je i pitanje o ratu u Ukrajini:

'Jedino što kao dijete rata mogu reći jest kako u ratu nitko ne pobjeđuje. Rat je najružnija stvar u životu, čovjekov najgori izum, najgora ideja u povijesti.

Nažalost, rat u Ukrajini je spor. Svakim danom je sve razorniji. Ima gradova razorenih, života prekinutih. Ima i šteta koje se ne vide, koje će trajati vremenom', kazao je zabrinuti Đoković koji je potpuno fokusiran na održavanje forme do Roland Garrosa. A ubrzo nakon toga čeka ga i Wimbledon te se s pravom svi pitaju na kojem će se broju Grand Slam naslova zaustaviti. Trenutačno ih ima 22, jednako kao i Rafael Nadal.