OVO JE NEOČEKIVANO

Carlos Alcaraz komentirao senzacionalan poraz, a zatim je odlukom šokirao fanove

16.05.2023 u 06:39

Bionic
Reading

Carlos Alcaraz komentirao je svoj iznenađujući poraz na Mastersu u Rimu, a zatim je šokirao svoje fanove odlukom da više ne igra mečeve prije Roland Garrosa

Mađarski kvalifikant Fabian Marozsan, 135. na svijetu, koji je igrao po prvi puta u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, napravio je jedno od najvećih iznenađenja u novijoj povijesti tenisa pobijedivši 2. nositelja 6-3 7-6 (4).

Alcaraz je otišao na turnir nakon osvajanja uzastopnih Masters naslova u Barceloni, a zatim u Madridu. Poslije šokantnog poraza odlučio je da neće igrati na ATP turniru u Ženevi ili Lyonu uoči Roland Garrosa koji počinje 28. svibnja.

'Stvarno mi treba nekoliko dana da se malo povratim, budem svjež za Roland Garros. Naravno, treba trenirati, to nije tajna. Ako želiš napraviti dobar rezultat u Parizu, ako želim otići u Pariz u dobroj formi, moram trenirati, biti bolji. A ja nisam mogao trenirati više od tri, četiri dana zaredom. Toliko sam igrao', rekao je Alcaraz i dodao:

'Bit će mi od velike pomoći da provodim dane kod kuće trenirajući i pripremajući se za Roland Garros.'

Alcaraz je također priznao da je bio 'iznenađen' kvalitetom svog protivnika koji je bio posebno opasan svojim forhendom i korištenjem drop shotova.

'Nisam ga previše gledao, samo sam pratio rezultate o njemu na challengerima i slično. Bio je dobar. Išlo mu je dobro. Naravno, jako me iznenadio. Mislim, njegova je razina bila stvarno, stvarno visoka. Da, siguran sam da će probiti top 100 vrlo, vrlo brzo. To je bilo iznenađujuće za mene. Nisam mogao pratiti njegovu razinu. Mislim, bio je na istoj razini cijeli meč, a to je jako teško.'