DRUGI TURNIR OVE GODINE

Đoković obranio naslov u Miamiju

01.04.2012 u 22:11

Bionic
Reading

Novak Đoković, prvi svjetski tenisač, osvojio je, odnosno, obranio titulu najboljeg na ATP turniru u Miamiju, iz Masters serije 1000. U finalu je pobijedio Andyja Murrayja sa 6-1, 7-6(4)

Finale je trajalo dva sata i 18 minuta, a ispunilo je očekivanja jedino u drugom setu. Naime, prvim je projurio Đoković prepustivši suparniku tek jedan gem. Premda razlika u poenima tijekom te dionice i nije bila velika (34-23), srpski je tenisač dobio sve bitne poene, te je dobio svaki dugi gem u kojem je i Murray imao šanse.

U drugom je setu Škot počeo bolje reagirati u delikatnijim trenucima, ali je i u tom setu Đoković više prijetio. Srbin je imao četiri neiskorištene break-prilike, a Murray niti jednu, pa se set odlučivao u tie-breaku. Ispostavilo se u toj trinaestoj igri da je zapravo odlučen meč.

Ponajbolji poen u cijelom meču je Murray osvojio za 2-2, no onda je napravio dvostruku servis pogrešku koja se ispostavila ključnom. Đoković je, dobivši dva poena na svoj servis, pobjegao na 5-2 i do kraja meča više nije bilo mini-break poena.

Đoković je tako došao do drugog osvojenog turnira u 2012. godini (osvojio je na startu godine Australian Open). Kratak je ostao u Dubaiju i Indian Wellsu.

Bio je to ujedno njihov trinaesti međusobni meč u karijeri i Đoković sada ima 8-5. Ove godine Đoković protiv Škota ima 2-1.

ATP Miami, finale:

Đoković (1) - Murray (4) 6-1, 7-6(4)