RASTANAK SE PRIMAKAO

Dok s Brozovićem teško pronalazi 'zajednički jezik' Inter s lakoćom produžio suradnju s Argentincem Martinezom, odlazak je jedina opcija

29.10.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Inter je u financijskim problemima i rješava ih zahvatima u igračkom kadru

Inter je u velikim financijskim problemima, Nerazzurri moraju prodavati kako bi barem donekle popunili rupe u klupskom proračunu pa je tako posve izvjetan odlazak hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića (28) kojem ugovor završava u lipnju.

I dok su pregovori s Brozovićem zapeli, a njegov odlazak sve izvjesniji talijanski mediji javljaju kako je novi ugovor s klubom do lipnja 2026. potpisao argentinski napadač Lautaro Martinez (24).

'Vrlo sam sretan što ću biti u Interu tako dugo. Veliki zagrljaj od mene i naprijed Inter. Vidimo se na stadionu', poručio je Martinez.

On je u Inter stigao u srpnju 2018. iz argentinskog Racing Cluba u transferu vrijednom 25 milijuna eura. U 144 nastupa za Nerazzurre postigao je 54 gola, a ove sezone u devet utakmica Serie A pet puta je bio strijelac.

Brozović kao jedan od najvažnijih igrača ove momčadi trenutno zarađuje oko 3,5 milijuna eura godišnje, a za ostanak na San Siru tražio je povišicu, 'okruglo' pet milijuna eura.

Inter toliki novac jednostavno nema i pregovori su baš zbog toga zapeli, potvrdio je nedavno za talijanske medije jedan od klupskih čelnika, Beppe Marotta. Martinez i Brozović očito nisu u istoj kategoriji. Uostalom, Broz bi uskoro mogao uskoro postati prvi Hrvat u dresu Manchester Uniteda na Old Traffordu.