MLADEN BARTULOVIĆ

Negdašnji hrvatski reprezentativac i igrač Hajduka odbio je napustiti Ukrajinu: Nemam namjeru otići, ovo je moj drugi dom

17.03.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Mladen Barulović, bivši igrač Hajduka i Vatrenih koji se prije godinu dana oprostio od igračke karijere donio je odluku koju nije bilo lako donijeti: Ostajem u Dnjipru!

Dnjipro je moj drugi dom, ovdje su se rodile moja supruga Natali i kći Nikolina i zbog toga smo i dalje tu, bez obzira na rat i sve što se događa, javio se iz Ukajine za 24 sata nekadašnji igrač Hajduka i hrvatske reprezentacije Mladen Bartulović (35).

'Svi smo dobro, ovdje nema izravnih ratnih opasnosti, osim što su Rusi raketirali zračnu luku i jednu vojarnu. Život teče koliko-toliko normalno, a od ponedjeljka će svi opet početi raditi kako bi se održala ekonomija i funkcioniranje opskrbe, barem u ovim dijelovima Ukrajine gdje se ne puca. Ovdje nema Rusa, fronta je 200 kilometara daleko, kod Donjecka, ali tamo je fronta već osam godina, još od prve agresije. Jedino što se ne smije fotografirati po gradu jer bi netko mogao pomisliti da radiš za neprijateljsku stranu.'

Život se poigrao s Bartulovićem. Iako mu je samo 35 godina, doživio je dva rata. Kao petogodišnjak je s obitelji pred ratom pobjegao iz BiH u Njemačku, a sad mu rat prijeti i u Ukrajini. No ne planira bježati.

'Zvala me naša veleposlanica, pitala je želim li da nam organizira evakuaciju, ali sam joj se zahvalio i rekao da ne planiram otići dok god bude sigurno za suprugu i kćer. Za ovaj grad me vežu lijepe uspomene, tu sam već 15 godina, imam dosta prijatelja, tu sam upoznao suprugu, Mnogi me pitaju zbog čega nisam pobjegao s obitelji jer imam kuću u Kaštelima, tamo su mi i roditelji, koji se jako brinu, zovu svaki dan... Svima kažem isto: ovo je moj drugi dom i ostat ćemo tu dok god bude moguće', kaže Bartulović za 24 sata.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.