ATP DüSSELDORF

Dodig nakon velike borbe opet izgubio od Haasa

22.05.2013 u 18:20

Bionic
Reading

Njemački tenisač Tommy Haas i treći je put ove godine stao na put našem Ivanu Dodigu. U srijedu ga je svladao u 2. kolu ATP turnira u Düsseldorfu…

Haas je poslije dva sata igre na zemljanoj podlozi nadigrao Dodiga s 3-6, 6-4, 7-5 i u četvrtfinalu ga čeka dvoboj protiv Finca Jarkka Nieminena. Njemački 35-godišnji veteran i 14. igrač svijeta ove je sezone bio bolji od našeg tenisača i na turnirima u Delray Beachu i Münchenu.

Dodig je najbolje dosad otvorio meč protiv Haasa. U prvom je setu s dva breaka odjurio na 5-2, potom je izgubio jedan svoj servis, ali nakon toga napravio i treći obrat i osvojio prvu dionicu. Nije, međutim, nastavio igrati u istom ritmu i ubrzo je uslijedila kazna.

Haas je došao do breaka u trećem gemu drugog seta i držao prednost sve do osmog gema kada se Međugorac vratio u igru. Bio je to, ipak, samo kratkotrajni bljesak budući da je Dodig serijom pogrešaka odmah nakon toga ponovno izgubio svoj servis. Imao je potom tri vezane break-lopte za još jedan povratak, ali nije ih znao iskoristiti i Nijemac je došao do izjednačenja u setovima.

U odlučujućoj dionici nije bilo oduzetih servisa sve do 5-5 kada je drugi nositelj napravio break vrijedan pobjede i plasmana u četvrtfinale.

ATP Düsseldorf, 2. kolo:

Haas (2) - Dodig 3-6, 6-4, 7-5