SVJETSKA LIGA

Dobud: Olimpijski smo prvaci i tako se moramo postaviti

28.01.2013 u 15:22

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrat će u sklopu Svjetske lige dvije utakmice na gostovanjima od kojih je prva u srijedu protiv Grčke, a druga u subotu u Kotoru protiv Crne Gore

'Desetodnevne pripreme koje smo obavili u Australiji bile su izuzetno uspješne i uvjeren sam da ćemo rezultate dobrog rada na pripremama vidjeti već na ove dvije utakmice u koje ulazimo jači za ljevorukog napadača Maru Jokovića koji je u potpunosti sanirao ozljedu šake', izjavio je na konferenciji za novinare izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Po riječima kapetana naše reprezentacije Josipa Pavića, utakmica u Grčkoj neće biti nimalo laka.

'Grci su značajno pomladili momčad, ali su i dalje vrlo neugodan suparnik. Uostalom, mi smo ih na OI u Londonu uspjeli slomiti tek u posljednjoj četvrtini', kazao je Pavić napomenuvši da će o utakmici s Crnom Gorom razmišljati nakon gostovanja u Ateni.

Prvi centar naše reprezentacije Nikša Dobud smatra da Hrvatska ima i znanja i moći da pobijedi i u Ateni i u Kotoru.

'Mi smo olimpijski pobjednici i tako se trebamo postaviti prema svakom protivniku. Crna Gora nas je iznenadila u Zagrebu kada su nas u prvom kolu Svjetske lige pobijedili s tri gola razlike (10:13). Tada su igrali bez ijednog centra, a koliko znam sada će im na poziciji centra igrati Mišić, a u reprezentaciju im se vratio i jedan od najboljih bekova svijeta Jokić. Unatoč tome, mi u Kotoru idemo pobijediti', kazao je Dobud.

Izbornik Tucak smatra da je u Kotoru važno pobijediti s bilo kojim rezultatom, a ne loviti gol razliku.

'Do kraja Svjetske lige ima još puno utakmica, a i Crnu Goru očekuje gostovanje u Grčkoj. Ja sam u snimci pogledao njihov prvi susret u Crnoj Gori i u njemu su Grci bili puno bliže pobjedi. Uostalom, nastup u Svjetskoj ligi nama su samo pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Barceloni od 21. srpnja do 1. kolovoza. Posljednja provjera pred odlazak u Barcelonu bit će nastup na Mediteranskim igrama u Turskoj za koje su se prijavile reprezentacije Italije, Španjolske i Crne Gore', zaključio je Tucak.

Naši najbolji vaterpolisti krenut će na put sutra iz Zagreba, a utakmica na plivalištu Olympiakosa igrat će se u srijedu 30. siječnja u 17.00 sati, dok će se utakmica protiv Crne Gore igrati u Kotoru 2. veljače.