SPEKTAKL U SKENDERIJI

Dobitna kombinacija; sarajevska 'zvijer' i hrvatski gladijatori!

09.02.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Tomislav Spahović će prvi put u karijeri predvoditi jednu FFC priredbu kada 13. ožujka u svojoj Skenderiji stane na suprotnu stranu ringa Nijemcu Nicolaiju Salchowu

Sarajevska 'Zvijer' je već nekoliko tjedana u napornim pripremama za ovaj dvoboj, a ključno je bilo zaliječiti ozljedu zadobivenu u posljednjem FFC nastupu u Ljubljani kada je potrgao ligamente koljena protiv Mađara Sandora Okrosa.

Tek rijetki su primijetili da je ponajbolji bosanskohercegovački MMA borac već na početku meča 'potrgao koljeno' te da je do kraja dvoboja praktički preživljavao, ali je i izborio vrijednu pobjedu na bodove. Sada kada je koljeno ponovno zdravo, Spahović juriša na treće slavlje u FFC ringu i to pred vlastitom publikom u dragoj mu Skenderiji. Bit će mu to, ako sve bude kako je zamislio, sigurno najdraža pobjeda u karijeri.

Spahović već neko vrijeme pripreme za svoje dvoboje djelomično odrađuje i u Zagrebu u suradnji s donedavnim UFC-ovcem Igorom Pokrajcem. 'The Duke' mu pomaže i oko taktičke pripreme, a suradnja je otišla toliko daleko da su zajedno putovali na dvoboj u Genevu te mu je Pokrajac bio i jedan od trenera u kutu.

No, nedavno je Spahović proširio svoju 'zagrebačku suradnju' te formu brusi i sa slavnim Mirkom Cro Copom u njegovoj dvorani u Gajnicama. Zajednički treninzi su od koristi obojici; i dok Filipović dobija snažnog i hrvački vrlo kompetentnog sparing partnera, Spahović u Gajnicama skuplja prijeko potrebno iskustvo koje se rijetko gdje može naći u svijetu borilačkog sporta.


Ovih dana je preko svog službenog Facebook profila najavio skorašnji ponovni dolazak u Zagreb gdje će ponovno trenirati s Filipovićem i Pokrajcem.

'Još par dana i opet VIA Zagreb na sparinge s Mirkom Cro Copom, Igorom Pokrajcem i drugima. I na brušenje forme u Croatian Combat Academy. Idemo na Turbo mode', napisao je Spahović te je dodao fotografiju s jednog od posljednjih treninga.

Kao i obično, bosanskohercegovački borac impresionira svojom fizičkom formom, a sudeći prema planu priprema, meč u Sarajevu će dočekati maksimalno spreman u svakom smislu. Nicolai Slachow je ozbiljan protivnik što smo zorno vidjeli u meču protiv Mateja Batinića. Iako potcijenjen od strane javnosti, Nijemac je nokautirao do tada samo jednom poraženog Hrvata.