NEVJEROJATAN BORAC

Dječak kojem su amputirali obje noge zaprepastio rivale u povratničkoj utrci!

02.04.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Billy Monger koji je u teškoj nesreći u Doningtonu izgubio obje noge prošle godine uspješno se vratio na stazu i senzacionalno završio na pobjedničkom postolju na utrci britanske Formule 3...

Tužna priča o 18-godišnjem talentu ujedinila je automobilistički svijet u travnju prošle godine. Najpoznatiji vozači uključili su se u prikupljanje novaca za rehabilitaciju Billyja Mongera koji je teško stradao u jednom sudarom i liječnici su mu morali amputirati obje noge.

  • +3
Billy Monger Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, Monger je nevjerojatan borac i to ga nije pokolebalo u nastojanju da postane vrhunski vozač. Poput svojedobno Alexa Zanardija prešao je na upravljanje automobilima ručnom tehnikom, a momčad Carlin Racing omogućila mu je povratak u britansku Formulu 3 s posebno prilagođenim bolidom.

Za Billyja povratak utrkivanju nije mogao bolje početi ovog vikenda u Oulton Parku, jer je u svojem prvom nastupu zauzeo peto mjesto u kvalifikacijama, a zatim se senzacionalno popeo na pobjedničko postolje i osvojio treće mjesto.

Autor: Youtube

'Pomalo je nestvarno, ali odličan je osjećaj vratiti se. Da mi je netko rekao da ću završiti na postolju već u prvoj utrci, mislio bih da laže. Izaći na stazu i dokazati da sam konkurentan je više nego što sam mogao tražiti,' izjavio je Billy Monger nakon utrke te ambiciozno najavio:

'Još se moram priviknuti na ovaj način upravljanja bolida, ali siguran sam da ću se sredinom sezone moći redovito boriti za pobjednička postolja.'

Sljedeću utrku Monger će voziti u Rockinghamu potkraj travnja.