UŽIVANCIJA U BORDEAUXU

Divno je kada i Španjolci skandiraju Luki Modriću!

20.06.2016 u 21:34

  • +9

Sjajna atmosfera među hrvatskim i španjolskim navijačima uoči sutrašnje utakmice

Izvor: Reuters / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Večer uoči dvoboja Hrvatske i Španjolske na stadionu u Bordeauxu, centar ovog lijepog grada nije bio pun kao St. Etienne hrvatskih navijača, no to ne znači da nije bilo dobre atmosfere

Pred hrvatskim je nogometašima posljednja utakmica u skupini, protiv Španjolske. Dvoboj je to sa starim znancima iz Poljske, koji su nam u Gdansku zatvorili vrata četvrtfinala.

Međutim, iako bi naši navijači zbog toga trebali biti jalni i ljuti na španjolske kolege, tijekom dana u prekrasnom gradu u blizini Atlantika i smještenog na ušću rijeke Garonne, vladala je prava prijateljska atmosfera.

Pridonosile su tome i čaše ispijenog vina, koje je jedno od najcjenjenijih u svijetu.

Našim je navijačima tijekom dana servirana i informacija o kazni kojom je Uefa odlučila HNS-u staviti do znanja da je ponašanje navijača iz St. Etiennea neprimjereno, ali i da nastavljamo nastup na Euru. A ovu utakmicu naši će igrati u gradu u kojem je Šuker 1998. godine, nakon onog upečatljivog mjerenja pulsa na vratu, eliminirao Rumunje.

'Iskreno, nismo ni sumnjali da će nam naplatiti kaznu. I vjerovali smo se da nas neće izbaciti. Također, nadamo se se ništa slično neće ponoviti i na ovoj utakmici, jer sa suprugom sam dugo planirao ovo putovanje i izdvojili smo puno novca. Zato se nadam da će nam ovo putovanje ostati u divnom sjećanju. Baš kao i ovaj današnji dan, kojeg smo proveli u šetnji po prekrasnom trgu Esplanade des Quinconces. Kažu nam da je to najveći trg u Europi, a ako i nije, nama je među najljepšima', ponosno je pričao Krešimir, grleći suprugu Vlatku. Inače, 'ljubavni je par' na jugozapad Francuske stigao iz Čakovca.

I dok smo razgovarali sa zaljubljenim parom, Španjolci su pjevali. Bila je u našoj blizini grupica od 15-tak navijača u španjolskim dresovima, a među njima su bili i trojica dječaka. Maleni Miguel s ponosom je pokazao dres na kojem je bilo Ramosovo prezime, ali kada su mu roditelji rekli da smo iz Hrvatske odmah je počeo navijati: Luka Modrić, Luka Modrić...  Zna dijete tko je pravi nogometaš!

Nažalost, bojimo se da u utorak ipak neće vidjeti na djelu!