SREDILA GA DŽUDAŠICA

Divljak koji je napao Bolta na sudu: 'On nije normalan!'

03.01.2013 u 18:59

Bionic
Reading

Pred Okružnim sudom u Londonu počelo je suđenje muškarcu koji je neposredno prije starta finalne atletske utrke na 100 metara na lanjskim Olimpijskim igrama bacio na stazu pivsku bocu.

Prije samog starta, kad je cijeli Olimpijski stadion utihnuo, stanoviti je Ashley Gill-Webb (34), počeo urlati 'Usaine, želim da izgubiš, Usaine loš si, ti si šup…'. Odnosilo se to na najbržeg čovjeka današnjice Usaina Bolta koji je nakon utrke u kojoj je obranio zlato izjavio da nije čuo uvrede. Nije vidio ni pivsku bocu koja je pala iza leđa finalistima, a bacio ju je Gill-Webb.

Izgrednik nije imao ulaznicu za atletska finala toga dana, ali se nekako ušuljao na stadion i sjeo među nizozemske sportaše. Nakon što je izvrijeđao Bolta i bacio bocu dohvatila ga je nizozemska džudašica Edith Bosch, osvajačica bronce u Londonu, koja je u pisanoj izjavi sudu opisala što se dogodilo.

''Došla sam do njega i pitala ga 'Čovječe, jesi li ti lud?'. Pokušao je pobjeći, ali sam ga snažno gurnula kako bih ga zaustavila. Bila sam ljuta jer je njegov postupak bio bez poštovanja. Tužna sam jer sam zbog njega propustila finale'', napisala je Bosch.

Gill-Webb je, unatoč izjavama svjedoka i televizijskoj snimci, rekao da se ne osjeća krivim za remećenje javnog reda i mira.

Suđenje Gill-Webbu