NAPAD NA PREMINULOG?

Pojavila se snimka sukoba u Ateni, a za koju je mjerodavna jedino policija

15.08.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Neučinkovitost i netransparentnost grčke policije, koja je prošlog tjedna posve zakazala, iako je dobila dojavu kako u Atenu dolazi više od stotinu Bad Blue Boysa, sa samo jednom željom a ta je da se na Ultras-ljestvici popnu još za koje mjesto više, sada je te iste Boyse dovela u situaciju da im 'glave' vise o koncu po raznim grčkim zatvorima

Iako je svima kristalno jasno da u Atenu nisu došli razgledavati Akropolu ili popiti piće na Plaki i uživati u sirtakiju, već su se došli pokazati u svoj 'pravom izdanju', te potpomognuti Panathinaikosovim navijačima natjerati AEK-ove na uzmak, Bad Blue Boysi od prvog dana nereda, čim su završili iza rešetaka, ukazuju na slabosti grčke policije, ali i čelnike AEK-a, koji su otkazali kooperativnost u otkrivanju ubojice 29-godišnjeg Grka, inače člana AEK-ove navijačke skupine.

Naime, upozoravali su Boysi da nitko od relevantnih službi ne traži video zapise s kamera u zoni u kojoj je teško ranjen spomenuti Michalis Katsouris, i koji je tijekom noći na utorak preminuo u bolnici.

Iako se vrlo brzo u medijskom prostoru počelo spominjati kako je nesretni Katsouris stradao od 'grčke ruke', to jest ubodnih rana koje mu je zadao član iz njegove navijačke skupine, za ubojstvo su optuženi Hrvat, Albanac i tri Grka.

Naravno, dio grčkih medija za smrt je odmah optužilo Hrvata, napominjući kako je Katsouris te večeri bio samo slučajni prolaznik, i koji je u večernjim satima u okolini AEK-ovog stadiona došao popiti kavu.

Što se uistinu zbilo, još uvijek nitko ne potvrđuje službeno, ali znakovito je to kako se u navijačkim krugovima pojavio video koji ukazuje na sve ono o čemu se govori već pet, šest dana.

A prema tim navodima, istina posve neslužbenim, nesretni Katsouris te je kobne večeri bio u plavoj majici, odnosno bojama koje inače nose Dinamovi navijači, s motorističkom kacigom na glavi. Također, da je hitna pomoć po njega došla u obližnji kafić, gdje se skrivao jer nije više mogao hodati od bolova. I sada je svjetlo dana ugledala snimka, za koju bi najkorisnije bilo policijsko objašnjenje. Je li na njoj Michalis Katsouris ili je samo sjajno izrežirana?