SUDAR U MAKSIMIRU

Dinamu prilika, jer je kod imenjaka rasulo

03.12.2012 u 11:40

Bionic
Reading

U utorak (20.45) Dinamo završava svoju europsku sezonu, a gost u posljednjem kolu Lige prvaka u Maksimiru je imenjak iz Kijeva

Može li hrvatski prvak izbjeći 12. poraz u nizu kada je riječ o utakmicama u skupini Lige prvaka te napokon osvojiti bod u najjačem klupskom natjecanju? Odgovor na to pitanje dobit ćemo u utorak navečer, a problemi gostujućeg sastava idu u prilog 'modrima'.

Prema službenoj internet stranici ukrajinskog Dynama u odnosu na prvih 11 iz njihove prve utakmice sada sigurno neće biti Guseva koji je zabio gol i bio najbolji igrač kada su se susreli u drugom kolu, zatim neće biti hrvatskog reprezentativca Nike Kranjčara te Danila Silve. Osim toga upitan je nastup Raffaela.

U svlačionici ukrajinskog ponosa je i loša atmosfera zbog situacije u prvenstvu gdje im je Šahtar pobjegao i praktički već u prvoj fazi prvenstva osigurao naslov. Zato je 12 igrača Dynama završilo na transfer listi.

Iako su Kijevljani sigurni treći u skupini, te nastavljaju put u Europskoj ligi, to ne znači kako kod onih koji će istrčati na Maksimir ne nedostaje motiva. Europske pobjede nose novčane bonuse, a u slučaju pobjede u Zagrebu Ukrajinci bi u Europskoj ligi imali status nositelja.

Dinamo K. - Dinamo Z. 2:0