EPIZODA U DOMŽALAMA

Dinamovo dijete nakon Atletica stiglo u prašku Slaviju

31.12.2016 u 14:15

Bionic
Reading

Bivši 'dinamovac' Marko Alvir, danas 22-godišnji nogometaš koji je od 2015. član sloveskih Domžala, uskoro će se preseliti u prašku Slaviju

Marko Alvir još je jedno Dinamovo dijete koje se nije imalo priliku dokazivati u 'modrom' dresu. Ovaj 22-godišnjak prošle je godine postao igrač Domžala, a ove je godine za trećeplasiranu momčad slovenske lige odigrao 20 utakmica te zabio osam pogodaka.

No umjesto tri godine u Sloveniji, Alvir je u Domžalama proveo tek sezonu i pol, a od prije koji dan novi je igrač praške Slavije. S Česima je potpisao ugovor na tri sezone, a bivšeg Dinamova igrača dočekali su kao zvijezdu.

Alvir je igrao za mlađe hrvatske selekcije, a trenirati je počeo u Zagrebu. Prije šest godina je otišao u Dinamo.

'Samo neka mi daju šansu u prvoj momčadi, ja ću je iskoristiti', rekao je 2013. godine ovaj dečko iz Kustošije, koji je s mladom Dinamovom momčadi osvojio jaki turnir u Al Ainu.

Ipak, priliku nije dočekao te je iste godine sreću pokušao naći u madridskom Atleticu.

U idućoj sezoni je trebao igrati za drugu rezervnu momčad crveno-bijelih u 4. španjolskoj ligi pa je odlučio potražiti novi klub.

Sreću je potom pronašao u Sloveniji, a to mu je očito bila odlična odskočna daska za novi klub, u jačoj ligi. Slavia je trenutno drugoplasirana momčad češkog prvenstva s bodom manje, ali i utakmicom više od prvoplasirane Viktorije Plzen.