Stigle reakcije iz Maksimira

Dinamovci u šoku nakon razornog potresa: 'Boli nas to što se događa našem Zagrebu, ali i budi nadu i ponos zbog dobrih ljudi'

22.03.2020 u 16:52

Bionic
Reading

Dinamove zvijezde osvrnule su se na razoran potres koji je pogodio njihov Zagreb

Zagreb je u nedjelju ujutro, oko 6:30, pogodio snažan potres jačine 5.5 stupnjeva prema Richterovoj skali. Riječ je o najjačem potresu na ovom području u zadnjih 140 godina. Materijalna šteta se još zbraja, a ima i ozlijeđenih među kojima je najteže 15-godišnja djevojčica na koju se urušio dio stropa za koju se liječnici još uvijek bore.

Brojni poznati sportaši među kojima su i Zlatko Dalić, Andrej Kramarić, Mario Mandžukić, Bojan Bogdanović, Borna Ćorić, ali i svjetski poznati trener Liverpoola Jürgen Klopp, poslali su poruke nade i podrške. Podršku Zagrebu među prvima je poslao i NK Hajduk, a o svemu su se oglasili i igrači Dinama.

'Probudio me prvi potres, a drugi sam dočekao na nogama. Scene iz Zagreba me podsjećaju na one u mojem Sarajevu tijekom rata koje sam gleda na televiziji i fotografijama. To su scene za koje smo mislili da više nećemo vidjeti', tekao je Amer Gojak pa nastavio:

'Ja sam dobro, kao i moji suigrači. Sve službe su na terenu i pomažu ljudima. Izašli su i naši navijači i pomažu preseliti rodilište. Dinamo šalje pozitivu među ljude... U ovakvim trenucima shvatiš koliko je ljudskosti svuda oko nas i to me čini ponosnim i sretnim. Zagreb će se obnoviti da bude još bolji i ljepši!', poručio je Gojak.

Mlada zvijezda Dinama Sandro Kulenović nije skrivala šok.

'Strašno! Probudilo me podrhtavanje tla i odmah sam izašao na ulicu. Tamo sam dočekao drugi potres. Gledam fotografije Zagreba i srce me boli zbog toga što se dogodilo mojem rodnom gradu, ali isto tako sam i ponosan zbog reakcije svih nas, od naših navijača do policije i vojske!', rekao je Kulenović.

Kapetan Arijan Ademi svoje je misli usmjerio na ozlijeđenu djevojčicu.

'Užasno je ovo što se ovih dana događa. Prvo epidemija pa sada ovaj potres. Lako je za štetu, sada je najvažnije da se djevojka u Klaićevoj oporavi. Šaljem joj svu pozitivu iz Maksimira u ime svih igrača. Zagreb će biti još bolji i ljepši kad ovo sve prođe', kaže Ademi pa dodaje:

'Svaka čast svima kako su reagirali. Ovo u Petrovoj samo Zagreb može. Pa policija i vojska, svi kao jedno. Ponosan sam što sam stanovnik ovoga grada', zaključio je Ademi.

O svojem Zagrebu se oglasio i Mislav Oršić koji je također izrazio zabrinutost za stanje djevojčice.

'Kao dijete Zagreba me boli srce kada vidim ovo što se jutros dogodilo i koje su posljedice. Instinktivno sam reagirao i sklonio dijete te izašao iz stana. Sada se samo nadam da će djevojčica u Klaićevoj biti u redu i to nam treba biti jedino bitno. Zgrade će se već obnoviti i Zagreb će biti onaj stari, ali ljudski život nema cijenu!', poručuje Oršić.