EUROPSKA BITKA

Dinamova utakmica godine, a Kranjčar poručuje...

02.08.2016 u 10:42

Bionic
Reading

Dinamo večeras (19 sati) igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka kod imenjaka iz Tbilisija. Naš predstavnik iz prvog dvoboja ima prednost od 2:0

Gruzijski prvak Dinamo iz Tbilisija je bez kompleksa došao na megdan favoriziranom imenjaku u Zagreb, ali pad koncentracije u završnici poluvremena bio je koban. U samo tri minute Zagrepčani su postigli dva pogotka, a momčad iz Tbilisija više se nije uspjela vratiti u igru.

Prednost hrvatskog prvaka od dva gola uoči uzvrata 3. pretkola izgleda nenadoknadivo, no ako je nešto sigurno, onda je to da se Gruzijci neće unaprijed predati.

U teoriji trener Dinama Jaroslav Jarabek zna što bi mu igrači trebali činiti.

'Naše šanse za prolazak su male, možda tridesetak posto. Čak i to se čini mnogo, no kada uzmemo u obzir veliku podršku koju ćemo imati s tribina, onda je to realnost. Što nam je činiti? Prvi preduvjet je zabiti gol u prvih 20-25 minuta koji bi dvoboj praktički vratio u egal. Siguran sam da mi to možemo, ali moramo biti jako oprezni jer smo vidjeli u prvom susretu koliko je Dinamo kvalitetan. Bili smo na mahove čak i bolji protivnik, no Hrvati su iskusni i svaku su našu pogrešku naplatili. Dobili smo u Zagrebu malu školu za analizu i nadam se da smo iz poraza nešto naučili,' rekao je Jarabek.

Dinamo ne oduševljava igrom, ali sve tri utakmice u Ligi prvaka je pobijedio i na korak je od plasmana u doigravanje, što mu najmanje garantira plasman u skupinu Europske lige.

Trener Zlatko Kranjčar polako se već mora navikavati na kritike, pogotovo nakon što u petak Dinamo u prvenstvu nije uspio svladati doma Slaven Belupo (1:1), ali Kranjčar je poznat po tome da ne pada lako u apatiju.

Nije ga previše omela ni pomalo nespretna izjava sportskog direktora Marijana Vlaka da 'nisu problem napadači, već igra Dinama', a premda upozorava igrače da gostovanje u Tbilisiju nije jednostavno, on sam je uvjeren da prolaz neće doći u pitanje, što između ostalog potkrepljuje podatkom da takvu prednost u dugoj trenerskoj karijeri nikada nije propustio.

'Ma kakav pritisak, kakva nervoza, ja uopće to ne doživljavam tako. Štoviše, osjećam pozitivnu vibru, optimist sam i uvjeren da će i ova utakmica završiti pozitivno za nas. Pa ne možemo doći ovamo s prednosti 2:0 iz prve utakmice i sijati paniku da ćemo ispasti. Neka se oni tresu, budu opterećeni i nervozni kako ide utakmica. Prolaz je bitan, a mi ćemo ga izboriti, ne sumnjam u to,' pričao je Dinamov trener.