ostao je smiren

Dinamov trener Ante Čačić otkrio je u čemu je razlika između njegove momčadi i Milana: Ne možemo biti sretni...

14.09.2022 u 21:23

Bionic
Reading

Dinamo ipak nije uspio stići do još jednog iznenađenja. U drugom kolu E skupine Lige prvaka poražen je kod Milana na san Siru 3:1.

Strijelci za Milan bili su Olivier Giroud (45-11m), Alexis Saelemaekers (47) i Tommaso Pobega (77), dok je pogodak za Modre postigao Mislav Oršić (56).

Nakon što su na otvaranju natjecanja u skupini B iznenađujuće pobijedili Chelsea sa 1:0, nogometaši zagrebačkog Dinama su u svom drugom nastupu doživjeli poraz na gostovanju u Milanu.

Domaćin je dominirao od prve minute utakmice, međutim domaćin sve do same završnice prvog dijela nije stvorio niti jednu ozbiljniju priliku. Nažalost, u posljednjim trenucima poluvremena Josip Šutalo je zakasnio na jednu loptu oborivši Rafaela Leaoa, što je Španjolac Jesus Gil Manzano okarakterizirao kao prekršaj. VAR provjera je trajala kratko, a Olivier Giroud je bio siguran s bijele točke.

  • +30
Milan - Dinamo, 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Domaćin je na 2:0 povisio u prvom napadu drugog poluvremena. Leao je prošao po lijevoj strani, ubacio je u sredinu do Saelemaekers koji je glavom zabio za 2:0. Dinamo se vratio u život u 56. minuti još jednim europskim golom Mislava Oršića nakon sjajne akcije s Brunom Petkovićem. Bio je to Oršićev četvrti gol u četvrtom susretu u nizu, te osmi u posljednjih osam susreta u svim natjecanjima.

Nažalost, Modre nade u novo čudo su utihnule u 77. minuti kada je Pobega na asistenciju Thea Hernandeza zabio za 3:1.

'Moram čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi, odigrali smo mušku utakmicu, imali smo na početku malo grešaka, s kojima smo pomogli domaćini da bude nastrljiviji', rekao je pred kamerama Arenasporta trener Ante Čačić.

'Otvaranje drugog poluvremena je obilježila tehnička greška, ali momčad nije potonula. Vratili smo se, bilo je neizvjesno, i onda je tek treći gol odlučio utakmicu. Ne možemo biti sretni jer smo izgubili, ali nismo ni tužni, jer smo imali teškog suparnika pred njegovim navijačima'.

Hvalio je Čačić Piolijevu momčad.

'Imaju kvalitetu, bili su prvaci u ligi koja je miljama ispred naše. Ponavljam, ne mogu biti nesretan, jači i moćniji te natjeraju na grešku. A mi ćemo u svakoj utakmici pokušati rasti.'

U Ligi prvaka sada slijedi dvomeč s RB Salzburgom?

'Treba vidjeti u kakvom ćemo stanju biti. U te dvije utakmice će se odlučivati tko će biti treći. No, do tada ima vremena. Mi se moramo prešaltati, za četiri dana nam je 'crna mačka' Lokomotiva'.

Talijanske novinare je zanimalo plaši li se Ante Čačić da Dinamu neki klub već ove zime ne uzme Brunu Petkovića.

'Ne bojim se, Dinamo razvija igrače, a prodaja je bitan prihod za klub. Nije lako stvarati igrače i prodavati ih, no Dinamo to uspješno radi već godinama'.

  • +30
Milan - Dinamo, 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic
Standings provided by SofaScore LiveScore