OPTIMIZAM IZ MAKSIMIRA

Dinamov strateg Nenad Bjelica nije 'povukao ručnu'; hrabro je poručio što očekuje u srijedu

Bionic
Reading

U prvom kolu Lige prvaka na Maksimiru će Dinamo ugostiti Atalantu (srijeda, 21 sat). Pred novinare je dan uoči utakmice izašao trener 'modrih' Nenad Bjelica

U 'modrom' taboru s optimizmom dočekuju prvih 90 minuta u ovosezonskoj Ligi prvaka pred gotovo rasprodanim Maksimirom.

'Dobro smo proučili Atalantu i gledali ih na nekoliko utakmica u Italiji. Međutim, bez zalaganja i želje mojih igrača uzalud nam je svaka analiza. Ipak, vjerujem da su moji igrači spremni i da ćemo to demonstrirati na terenu. Dat ćemo sve od sebe, idemo po tri boda. Očekujemo i od navijača da nam pruže veliku potporu, a igrači da daju maksimum na terenu', jasan je bio Bjelica.

U dosadašnjih šest nastupa 'modri' niti jednom nisu prošli dalje, a u 36 odigranih utakmica ostvarili su četiri pobjede, pet remija i 27 poraza uz 22-82 razliku pogodaka.

Bjelica se složio s tvrdnjom kako je Atalanta netipična talijanska momčad koja igra otvoreni i napadački nogomet.

'Atalanta ima niz odličnih igrača, a za mene je najopasniji Iličić. Dobar je u driblinzima, u pasu u šutu. Uvijek je neugodan. Ali i Gomez, Zapata i naš Pašalić su također opasni igrači. Kako ćemo se suprotstaviti njihovom napadačkom nogometu ? Sve će se vidjeti sutra', kazao je zagonetno.

Igrači Atalante na Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Talijanske kolege je zanimalo zašto je Dani Olmo igrao u pet od šest utakmica kvalifikacija Lige prvaka, a u prvenstvu ne igra redovito.

'Kasno se priključio momčadi. Momčad je u rotaciji, a pripremali smo ga i za Ligu prvaka.'

Bjelica se nije želio previše osvrtati na preostale suparnik u skupini, Šahtar i Manchester City.

'Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo uzeti tri boda. Dečki će dati svoj maksimum, ali to je jedini fokus, Zanima me samo prva utakmica, a to je sutrašnja.'

  • +11
Trening Dinama uoči Atalante Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Dodao je kako je ova Atalanta slična Benfici koju su 'modri' dobili u prvom susretu osmine finala Europske lige.m

'To su slične momčadi, neugodne i hitre. Napadački orijentirane. Ako smo uspjeli zaustaviti Benficu i zaustaviti igrača koji je prodan za 120 milijun eura, onda možemo i Atalantu', poručio je na kraju Bjelica.