RUŠE SE REKORDI

Dinamov čaroban niz i nepobjedivi Čačić

29.08.2012 u 17:04

Bionic
Reading

Dinamo je apsolvirao još jednu utakmicu, i to onu koja je bila najvažnija u cijeloj sezoni. Pao je Maribor, a hrvatski prvak i trener Ante Čačić su poboljšali svoje statističke brojke

Možda se prošle sezone Dinamo u skupini Lige prvaka nije proslavio (šest teških poraza), ali klub iz Maksimirske 128 u europskim okršajima ima i dobrih iskustava. Pogotovo je fenomenalan niz hrvatskog prvaka kada je riječ o dvobojima u nokaut fazi.

Naime, Dinamu je ovo 19. puta zaredom da je prošao dalje ukoliko je u prvoj utakmici došao do prednosti. Zadnji puta kada nije iskoristio 'višak' iz prvih 90 minuta bilo je u Kupu Uefa 1996, a koban je bio moskovski Spartak.

Tadašnji sastav ostvario je u Maksimiru pobjedu 3:1, ali je u Rusiji izgubio 2:0 te se zbog primljenog gola kod kuće oprostio u ranoj fazi natjecanja.

Kao što smo već rekli, današnji Dinamo je podebljao niz da se prolazi kada se slavi u prvom okršaju, ali ova momčad lovi i jedan klupski rekord.

Od kada je Ante Čačić stigao na klupu 'modrih', nije upisao poraz. Ukupno je to 31. utakmica (prvenstvo, Kup, Europa) na kormilu najbolje hrvatske momčadi, a do izjednačenja rekorda potrebne su još tri utakmice bez poraza jer je niz Branka Ivankovića iznosio 34 utakmice.

Pred Čačićem su sada dva ligaška susreta u MAXtv 1. ligi (Lokomotiva i Osijek), a onaj treći pozitivan rezultat kako bi se dostigao Ivankovićev Dinamo morat će se tražiti u prvom kolu Lige prvaka.