POTRESEN TRAGEDIJOM

Dinamov bek u suzama: Teško mi je, igrao sam za njih!

03.08.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Nakon rutinske pobjede u Tbilisiju Dinamovi nogometaši bili su zadovoljni osiguranjem europskog proljeća, a jedini emocionalno potresen bio je Petar Stojanovič koji je uoči susreta saznao da su mu u prometnoj nesreći poginuli bivši suigrači iz Maribora...

Podsjetimo, mladi članovi B momčadi Maribora Damjan Marjanović i Zoran Baljak poginuli su ranije u srijedu u prometnoj nesreći, nakon što su se vozilom zabili u semafor. Petar Stojanovič koji je ove godine iz Maribora prešao u redove 'modrih' nakon trijumfa u Tbilisiju priznaje da mu je bilo jako teško igrati zbog tragedije.

'Ovo mi je bila najteža utakmica do sada. Htio sam se koncentrirati samo na igru, ali bilo mi je teško. Igrao sam to za njih, ne znam što da kažem,' prenosi službena stranica Dinama izjavu neutješnog Stojanovića.

Ostatak Dinamove momčadi nakon izborene europske jeseni bio je u boljem raspoloženju.

'Znali smo kakva nas utakmica očekuje i da je najbitnije zabiti gol. Jako smo sretni zbog pobjede i mjesta u play-offu. Rano smo postigli gol i mogla su se samo čuda dogoditi da ne prođemo dalje. Nisam pucao slobodnjake baš prije, konačno sam sad došao na red,' izjavio je junak susreta Marko Rog, strijelac jedinog pogotka pa se osvrnuo na ždrijeb u petak:

'Nema lakog protivnika u play-offu i nemam posebne želje. Tko god bude protivnik moramo odigrati dobro obje utakmice u idućoj fazi ako želimo igrati Ligu prvaka. Sad smo osigurali grupnu fazu europskog natjecanja, to je bitno. Naravno, nadam se da ćemo ostvariti Ligu prvaka, ali sve ćemo vidjeti. Mi ćemo dati sve od sebe, bitno je da smo prošli u play-off.'

'Sad smo u play-offu i osigurali smo u najmanju ruku Europsku ligu, ali naravno da znamo da osigurati nastup u Ligi prvaka neće biti lako. San još traje, blizu smo i dat ćemo sve od sebe, spremni smo iako su jake momčadi u igri. Bit će to utakmice naših života,' dodao je pak golman Eduardo.