POBJEDA KAO IMPERATIV

Dinamo večeras kreće u novu europsku putešestviju

13.07.2011 u 12:21

Bionic
Reading

Dinamo u srijedu navečer kreće na svoj novi europski put, a prvi suparnik mu je jedan od onih koje obično stavljamo u kategoriju 'prolaz je siguran'

Dinamo u novom maksimirskom ruhu danas navečer kreće u novu europsku putešestviju. Prvi suparnik na tom putu je Neftche, momčad obilježena kao najteži mogući suparnik u drugom pretkolu Lige prvaka i gotovo je začuđujuće koliko su riječi čelnici 'modrih' potrošili na Azerbajdžance. Oprez je uvijek dobrodošao, no ako su Zdravko Mamić i njegovi suradnici konačno ostvarili želju navijača i nisu prodali nijednu zvijezdu, ojačali napad i vezni red sasvim solidnim igračima, onda je ipak malo čudno kad se u pojedinim rečenicama trenera i uprave iščitava mala panika.

Svi ti Brazilci, srpski golman koji retorikom jako podsjeća na legendarnog Partizanovog golmana Ivicu Kralja, pa dva Makedonca, ipak nisu i ne mogu biti klasa koja će riješiti utakmicu. Emile Mpenza druga je stvar, no i on je u karijeri zbog svoje ćudi puno toga propustio. Talent je kod njega neosporan, ali ostaje upitnik ispred njegova imena kad je riječ o pripremama, treninzima i sportskom životu. Za njega je Sammir mala beba!

Loše vijesti uoči utakmice stigle su na adresu Krune Jurčića iz liječničkog tabora. Leo Cufre neće nastupiti, a umjesto njega u vatru će morati Domagoj Vida, jedan od onih koji su definitivno izvan forme i koji na pripremama nisu zadovoljili. Ipak, trener 'modrih' se nada da obrana i neće imati previše posla. Vezni red je jači nego prošle sezone, i to ponajprije zbog dolaska Jerka Leke, pa se od Sammira i Badelja očekuje da igraju puno rasterećenije nego dosad.

Napad s Bećirajem i Krstanovićem na papiru izgleda vrlo dobro, a ako nešto zašteka u pripremi je Rukavina, željan igre i dokazivanja da je nepravedno izostavljen iz udarne momčadi.

To što nema prvenstveno Cufre i Bišćana, a zatim i Barbarića i Moralesa, iz perspektive najave utakmice, ne zabrinjava previše. Ovaj Dinamo izvrsno je pokriven na svim pozicijama i sad samo pred punim stadionom treba dokazati snagu. Azerbajdžanci, uz dužno poštovanje, nisu i ne smiju biti sastav od kojeg će hrvatski prvak strepiti. Ipak je riječ o prvoj utakmici kad nema opuštanja i popuštanja. Dinamo je protiv Hazara i još nekih momčadi proteklih godina znao i kiksati, no to je u pravilu bilo u uzvratima, nakon već ostvarenog solidnog rezultata.

Vjerojatni sastavi:
Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez, Leko, Badelj, Sammir, Alispahić, Bećiraj, Krstanović
Neftche: Stamenković, Mitreski, Silva, Malikov, Alessandro, Abišov, Georgijevski, Abdulajev, Rodriguinho, Flavinho

Sudac:
Antony Gautier (Francuska)