od 20 sati u maksimiru

Dinamo večeras igra za 'europsku jesen' ali i Uefine milijune

14.08.2018 u 09:01

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama večeras je (20 sati, ArenaSport 1) jedna od najvažnijih utakmica ovog dijela sezone. 'Modrima' u goste stigla je Astana, koju su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka pobijedili 2:0 te se na maksimirskom stadionu očekuje prolazak u sljedeću fazu natjecanja

Dinamo je zahvaljujući sretnom ždrijebu došao u priliku izboriti Ligu prvaka. Pričalo se bit će teško, no, prođe li momčad Nenada Bjelice, a s obzriom na rezultat iz prve utakmice i pobjedu 2:0 u gostima, 'modri' će u dvije utakmice protiv švicarskih Young Boysa loviti i to najelitnije klupsko natjecanje.

Ipak, s Bjeličinim preuzimanjem kormila, apetiti su postavljeni puno realnije, a koliko dobro ovaj Osječanin radi svoj posao vidljivo je i iz dosadašnjih rezultata do kojih je došao s mladom i relativno novom momčadi.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

S obzirom na takve okolnosti, 'modri' žive za to da eurospku jesen osiguraju (barem) kroz utakmice Europske lige, a na tom putu su nadomak cilju. Jer večerašnjim prolaskom, te eventualnim ispadanjem od Young Boysa, 'modri' bi bili direktno u skupinama europske lige.

Dogodi li se večeras pravo sportsko čudo, te Astana nekako nadoknadi dva gola minusa, 'modri' bi morali u play-off za europsku ligu, a u kojem bi igrali s boljim iz ogleda Hapoel Beer Sheve ili APOEL-a.

Međutim, kako hrvatski nogomet ovog ljeta živi pod 'sretnom zvijezdom', vjerujemo da će Dinamo imati snage i 'mišića' za hrvanje i sa švicarskim prvakom odnosno da se s ovim posljednje spomenutim klubovima neće morati boriti.

U cijelo ovoj priči značajna je i financijska injekcija koju UEFA šalje klubovima. Jer Dinamo je već sada osigurao sasvim pristojnu 'svoticu', ali koja bi s večerašnjim uspjehom mogla i dodatno porasti. 

  • - ako Dinamo ne prođe Astanu, pa kroz playoff Europske lige ne uđe u grupnu fazu - 1,39 mil. eura
  • - ako ne prođe Astanu, pa kroz playoff Europske lige uđe u grupnu fazu - 2,92 mil. eura
  • - ako prođe Astanu, pa ispadne u playoffu Lige prvaka i ode direktno u grupnu fazu Europske lige - 5 mil. eura
  • - ako prođe Astanu, pa kroz playoff prođe i u grupnu fazu Lige prvaka - 15,25 mil. eura