srijeda, 20 sati

Dinamo u teškoj misiji kod Cluja, no trener Zoran Mamić itekako se uzda u svojeg najjačeg igrača; znamo gdje možete gledati tu utakmicu

26.08.2020 u 09:15

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ove srijede od 20 sati (MAXtv, Arenasport 1), igraju u gostima kod rumunjskog Cluja utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. 'Modri' su dobili ulogu favorita, no svjesni su da ih čeka teška utakmica protiv neugodnog suparnika

Samo par dana nakon što su Bayern i PSG zaključili prošlu sezonu, finalnom utakmicom Lige prvaka, a u kojoj smo uživali i u predstavama Dinama, dok je na klupi još sjedio Nenad Bjelica, 'novi' Dinamo, s trenerom Zoranom Mamićem već kreće u novu europsku avanturu.

Cilj je isti, stići do skupina najelitnijeg klupskog natjecanja, kako bi u Maksimiru opet gledali europske velikane.

No, svaki put kreće prvim korakom, a to je Dinamu sada zadatak napraviti u Rumunjskoj, kod neugodnog Cluja.

>> Hajdukovac u srcu uvjeren je kako njegov Cluj može ugroziti Dinamo na putu prema Ligi prvaka: Autsajderi jesmo, ali kada treba znamo igrati i ružan nogomet...

Riječ je o momčadi prepunoj iskusnih igrača, koja je tri godine uzastopno prvak svoje zemlje, a čiju je snagu u protekloj sezoni osjetila i Sevilla, pobjednik Europske lige.

Svjesni su toga i u redovima hrvatskog prvaka, pa trener Mamić poziva na oprez.

'Naši se ciljevi znaju. Želimo pobijediti i proći dalje. Naš protivnik je momčad koja je pobjednika Europske lige držala u šahu 180 minuta. Sevilla je prošla na gol u gostima što dovoljno govori o tome koliko je Cluj jak', istaknuo je Mamić pa dodao:

'To je iskusna momčad, kompaktna, agresivna, fantastično izvode prekide... Trebat ćemo biti na jako visokom nivou da bismo tu utakmicu dobili'.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

  • +9
Istra 1961 - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

No, isto tako, Mamić je svjestan i snage svoje momčadi, te je bez razmišljanja preuzeo ulogu favorita, naglasivši da je njegova momčad zrela za ponavljanje prošlosezonskog uspjeha, odnosno ulaska u skupine Lige prvaka.

'Želja je Liga prvaka, to ne krijemo. Imamo kvalitetu i podlogu za Ligu prvaka. Treba se naravno poklopiti puno stvari da dođemo do željenog cilja, ali prvo treba to jako željeti i dati sve od sebe'.

Najveći razlog tom Mamićevom optimizu jest povratak Brune Petkovića u sastav, koji je u prošlom kolu protiv Istre odigrao zadnjih 30-tak minuta, što mu je bio i prvi nastup nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede.

Na Mamićevu žalost, za ovu utakmicu neće moći računati na Kadziora, što pak otvara mjesto za hitrog Kastratija. Jedina Mamićeva dvojba jest koga staviti na mjesto kreatora, Lovru Majera ili Luku Ivanušeca.

I Rumunji su 'mudri'. Teret favorita prebacili su 'modrima'.

Potvrdio nam je to Damjan Đoković, hrvatski nogometaš koji je već četvrtu sezonu u Cluju.

'Mislim da neću ništa krivo reći ako kažem da je na papiru favorit Dinamo. No, igra se jedna utakmica, i sve je moguće. Znam samo da ćemo se mi boriti, dati svoj maksimum i da ćemo pokušati izvući najviše iz tog dvoboja'.

I njima je jasno da Dinamo jako puno ovisi o Bruni Petkoviću.

'Arijan Ademi je apsolutni lider ove momčadi, ali sada kada se oporavio, najveća opasnost će biti Bruno Petković. On se povratkom u Dinamo vratio u nogometni život, što pokazuju statistike i golovi, ali i nastupi u reprezentaciji', završio je Damjan Đoković.