favbet premijer liga

Dinamo u dramatičnoj završnici prokockao 18 koševa razlike protiv Zadra

09.02.2024 u 20:05

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra su u šokantnom susretu 21. kola FavBet Premijer lige na svom terenu nakon puno muke uspjeli pobijediti Dinamo Zagreb 77-73 (13-26, 19-13, 22-16, 23-18)

Gosti iz Zagreba sjajno su otvorili utakmicu te su u 13. minuti imali velikih 18 koševa prednosti (31:13). Dinamo je u toj dionici tricama 'uništavao' Zadrane koji su se na kraju ipak uspjeli pregrupirati te su se vratili u igru i od druge četvrtine pomalo 'grickali' njihovu prednost.

U posljednjih 10 minuta utakmice praktički se ušlo s izjednačenim rezultatom, Dinamo je imao tek koš prednosti, 55:54.

Sama je završnica utakmice bila dramatična, susret je bio otvoren sve do 10 sekundi prije kraja kad je kod vodstva Zadra 74:71 Majić pokušao tricom poravnati, no nije bio precizan, a zatim je morao prekršajem zaustaviti Lakića koji je s dva pogođena slobodna bacanja odveo domaće na nedostižnu razliku.

Lovro Mazalin je s 23 koša, 10 skokova i pet asistencija bio najbolji kod Zadra, Ramljak je zabio 14 koševa, a Žganec je uz 10 skokova imao pet asistencija i sedam koševa. Zanimljivo, najbolji košarkaš Zadra Luka Božić, koji je u ovoj sezoni osam puta proglašavan najkorisnijim igračem (MVP) kola ABA lige, nije se upisao u strijelce...

Ivan Vučić je predvodio Dinamo s 15 koševa, Kraljević i Garafolić su zabili po 13 koševa.

'Ne mogu reći da smo u utakmicu ušli mekano, pogađali su teške šuteve iz teških pozicija, dobili su samopouzdanje i nama je trebalo malo vremena da se saberemo. Pokušao sam odmoriti neke igrače, napraviti rotacije, ali dosta smo u napadu bili sterilni. Na kraju prvog poluvremena mogli smo biti više nego zadovoljni razlikom od sedam koševa minusa, Znali smo da bez lakih koševa i dobre obrane da nećemo lako dobiti. Oni su dosta dobro čuvati loptu, ali naša obrana je u drugom poluvremenu bila bolja i mislim da smo teško ali zasluženo pobijedili', kazao je trener Zadra Danijel Jusup.

'Čestitke Zadru na pobjedi. Pohvalio bih sjajnu atmosferu koja se još od Jazina se prelila na Višnjik, bila je poticajna za igru. Dobro smo otvorili utakmicu, čvrsto smo stajali međutim neusporediv je naš budžet i budžet Zadra. Nikad nisam zadovoljan kad se izgubi, međutim mogu biti zadovoljan dobrih 35 minuta kako smo izgledali i parirali Zadru, kako smo zatvorili Božića koji je MVP ABA lige, nije zabio niti jedan koš. Tu bih pohvalio svoju momčad. Mazalin koji je sam sebe promovirao u jednog od najboljih igrača Zadra ove sezone nam je radio velike probleme. Pokušavali smo ga ne udvajati, nego braniti jedan na jedan. Žao mi je što se prebacio na poziciju pet, to je jedan od razloga što nije na popisu reprezentacije, Lovro je moj igrač, ja sam njega vodio kao dijete u mlađim kategorijama s obzirom na to da je prešao na peticu. Bojim se da je teško za neki veći nivo, ali sjajno se uklopio u sustav Zadra. Nismo imali Novačića zbog ozljede, jako nam je nedostajao', kazao je trener Dinama Josip Sesar.

Zadar je na vrhu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 18-2 ispred Splita koji je na 18-3, dok je Dinamo-Zagreb peti s 12-9.

Standings provided by Sofascore